Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kommunal overenskomst med kompromiser er underskrevet

»Set med mine øjne kunne det selvfølgelig godt have været billigere«, siger Michael Ziegler.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overenskomsten, der er indgået på det kommunale område, indeholder kompromiser, men det betyder, at forhandlerne har et fælles ejerskab.

Det mener Michael Ziegler, der er topforhandler for de kommunale arbejdsgivere.

»Set med mine øjne kunne det selvfølgelig godt have været lidt billigere, men når man først har indgået sådan et kompromis, så ender man i virkeligheden med at tage et ret stort ejerskab til alle dele af det«.

»Det er i hvert fald min erfaring, at man tit kommer til at kunne lide det fulde dokument, siger Ziegler, efter at han sammen med sin modpart - Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening - lørdag klokken 13.30 underskrev aftalen«.

Han suppleres af Bondo, der i kraft af sin position som formand for Forhandlingsfællesskabet (FF) har været chefforhandler for de kommunale lønmodtagere:

»Det er kernen i den danske model. Det er derfor, det danske arbejdsmarked fungerer - for når man har skrevet under på en aftale, så står man ved den, og så tager man det fælles ansvar«, siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden