Politiet under efterforskningen af skudepisoden på Den Røde Plads på Nørrebro i København.
Foto: Jens Dresling

Politiet under efterforskningen af skudepisoden på Den Røde Plads på Nørrebro i København.

Danmark

Anklager kræver livstid for nedskydning af cyklister

To tilfældige cyklister blev såret, da et bandemedlem fra LTF sidste år skød vildt omkring sig på Nørrebro.

Danmark

Et højtstående medlem af banden Loyal To Familia (LTF) kræves idømt fængsel på livstid for blandt andet nedskydningen af to tilfældige cyklister på Nørrebro i København.

Hvis Københavns Byret imødekommer kravet, vil det være første gang i dansk retshistorie, at en sag om drabsforsøg udløser landets strengeste straf.

Den usædvanlige påstand fra anklager Jens Povlsen skyldes, at drabsforsøgene skete i forbindelse med en konflikt i bandemiljøet. Den omstændighed gør, at straffen kan forhøjes med op til det dobbelte.

»Jeg er godt opmærksom på, at det kan virke voldsomt i en sag om drabsforsøg«, siger anklageren fredag i Københavns Byret.

»Men uanset hvordan man vender og drejer det, skal der idømmes livstid. Der er ikke anden mulighed«, mener han.

Det var natten til 21. september sidste år, at det dengang 26-årige LTF-medlem bevægede sig dybt ind på den rivaliserende bande Brothas' territorium på Ydre Nørrebro.

Da han ved 01-tiden nåede frem til den yderste del af Nørrebrogade, trak han en pistol, og i løbet af mindre end et minut affyrede han 11 skud.

skød mod tilfældige cyklister

De første skud var rettet mod to forskellige forretninger, hvor medlemmer af Brothas ofte hænger ud. I den forbindelse var tre personers liv i fare.

Ingen af disse tre ofre, en 19-årig mand og to ekspedienter, blev dog ramt.

Herefter løb den tiltalte længere ind mod byen, og ved Den Røde Plads rettede han våbnet mod to tilfældige cyklister.

En 32-årig svensk kvinde blev ramt i ballen, mens en mand i midten af 30'erne blev strejfet af et projektil.

»Der er tale om et bandemedlem, der har været med til at trække helt tilfældige mennesker ind i den her konflikt. Det er en forbrydelse, der udfordrer samfundets grundlæggende værdier«, siger anklager Jens Povlsen.

Dommen i sagen ventes fredag eftermiddag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce