Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På Kalvebod Brygge har Vejdirektoratet og Københavns Kommune i de seneste måneder arbejdet sammen om at overvåge trafikken i hovedstaden og guide trafikanter på den mest hensigtsmæssige måde gennem veje og gader. Foto: Lars Krabbe

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boguddrag: De holder øje med os i den smarte by

Den smarte by er effektiv; den sætter ind med reparationer, når det er nødvendigt, reducerer udgifter, øger kvaliteten i borgerservice og trivslen hos borgerne, og samtidig er der styr på de kriminelle og udsatte borgere. Men hvilke konsekvenser har det for vores liv som borgere i et demokratisk samfund? PS bringer her et bidrag fra antologien ’Eksponeret. Grænser for privatliv i en digital tid’.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På rådhuset sidder borgmesteren på sit kontor med udsigt til byens torv og til et vægstort smartboard, der viser aktiviteterne i byen. Myldretiden giver trængsel på vejene, og et sted er trafikken nærmest gået i stå på grund af huller og ujævnheder i asfalten. I andre områder er der behov for akut afhentning af affald, og byens hjemløse har samlet sig under broen for at søge ly mod regnen. I den sydlige del af byen er der en ny koncentration af mennesker omkring stationen; det fremgår af figuren på skærmen, at de er mellem 15 og 20 år, de fleste er mænd, og mange er flygtninge.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden