Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Lovændring har banet vejen: Mikkel er en mand, og om få uger skal han føde

Mikkel har både en livmoder og et mandligt cpr-nummer. Før i tiden ville hans juridiske kønsskifte have betydet, at han skulle steriliseres, men på grund af en lovændring i 2014 er det ikke længere et krav. Nu er der derfor et foster, der vokser i Mikkels livmoder. Han er en af de første gravide mænd i Danmark, og han bliver ikke den sidste.

FOR ABONNENTER

Foran et trommesæt sidder Mikkel i shorts og med strithår og kigger direkte ind i kameraet. Billedet er i sort-hvid, og det er taget til en øver med det rockband, han spiller i. Ud over shortsene er han iført en ærmeløs T-shirt, der bliver udfordret til det yderste. Den er spændt ud over en gravid mave. ’New Male Standard’ står der med store bogstaver hen over maven. Han er en mand i et bøsseforhold, og i slutningen af maj måned bliver han en af de første mænd i Danmark, der skal føde et barn.

Det er den nye mandlige standard.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden