0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere flygtningebørn kan være ofre for menneskehandel

Et større antal uledsagede flygtningebørn, der kommer til Danmark, frygtes at være ofre for menneskehandel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

At være alene på flugt har ingen alder. Mange af de uledsagede flygtninge, der søger asyl i Danmark, er mindreårige.

Samtidig er de mindste flygtninge populære ofre for menneskehandel, men det kræver en særlig indsats at opdage og identificere dem.

Sådan lyder det fra Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel (CMM).

Her frygter man, at antallet af børn, der kan have været handlet til for eksempel prostitution og kriminalitet, er større end, hvad de officielle tal viser.

Det seneste tal viser, at ni børn blev identificeret som værende menneskehandlet, da de kom til Danmark i 2016. Men tallet er formentlig højere, fortæller faglig leder hos CMM Trine Ingemansen.

»Internationalt ved vi, at der er store mørketal, når vi taler om antallet af ofre for menneskehandel. Bagmændene opererer i det skjulte, og det er jo netop deres hensigt, at man ikke skal vide, hvad de laver«, siger hun.

Derfor har CMM med støtte fra satspuljen indledt et samarbejde med Røde Kors, som driver nogle af landets asylcentre, heriblandt Børnecenter Gribskov, hvor de tager imod de uledsagede mindreårige, og en afdeling i Center Sandholm.

Formålet er at sikre, at alle ofre får den støtte, som de blandt andet er berettigede til i henhold til regeringens handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel fra 2015.

Over en fireårig periode skal personalet derfor rustes til det opsøgende screeningsarbejde, så alarmklokker kan ringe i tide, hvis et barn har været udsat for menneskehandel, når det kommer forbi et asylcenter, siger projektleder i Røde Kors Marie Larsen.

»Med dette projekt opnår vi mange gode ting på én gang. Vores medarbejdere får skærpet deres redskaber i forhold til at opfange signalerne fra de uledsagede. Samtidig betyder det, at vi så kan hjælpe flere«, siger Marie Larsen.

I forbindelse med projektet er der blandt andet udviklet et elektronisk tjekskema, som asylmedarbejderen uddannes til at kunne udfylde.

ritzau

Annonce

Annonce