0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FAKTA: Regeringen vil fremme lige muligheder for LGBTI-personer

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) er udnævnt som koordinerende minister for LGBTI-området.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Alle skal behandles lige. Uanset køn, seksuel orientering eller kønsidentitet.

Det mener regeringen. Den har derfor udarbejdet en handlingsplan for LGBTI-området. Planen offentliggøres onsdag.

Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede.

Der er afsat 25 millioner kroner til planen. Pengene kommer fra satspuljen 2018.

Handlingsplanen har fokus på:

Rådgivning, netværk og støtte: Blandt andet indsatser til bekæmpelse af vold i homoseksuelle parforhold.

Fremme af åbenhed og inklusion på arbejdsmarkedet: Blandt andet dialog med virksomheder og organisationer om åbenhed og inklusion af LGBTI-personer på arbejdspladsen.

Bekæmpelse af fordomme blandt unge og fremme af åbenhed i uddannelse: Blandt andet seksualundervisningen i læreruddannelsen.

Bekæmpelse af homofobi og transfobi i det offentlige rum, sport og idræt: Blandt andet undersøgelse af barrierer for LGBTI-personer i idrætsforeninger og omfanget af homo- og transfobi.

Styrke viden og rådgivning i sundhedsvæsenet og ældreplejen: Blandt andet informationsmateriale til pleje- og aktivitetspersonale på ældreområdet vedrørende ældre LGBTI-personer.

Internationalt ansvar og samarbejde: Blandt andet opfordring til flagning med regnbueflag på lokale repræsentationer.

Koordinerende funktion: Ligestillingsministeren skal sikre en koordineret indsats på området.

Tværministeriel arbejdsgruppe: Det overordnede formål er at sikre vidensdeling, koordinere og yderligere styrke indsatsen på tværs af ministerier.

Gennemgang af lovgivning på tværs af områder: Der skal blandt andet undersøges, om der bør åbnes for juridisk kønsskifte for transkønnede børn og unge under 18 år.

Styrket dialog med og samarbejde på tværs af civilsamfundet: Der tages initiativ til at etablere et forum, der mødes cirka to gange årligt. Det skal styrke dialogen med civilsamfundet og samarbejdet på tværs af ngo'er og organisationer på LGBTI-området.

Undersøgelse af LGBTI-personers trivsel og levevilkår: I 2021 gennemføres en trivsels- og levevilkårsundersøgelse blandt LGBTI-personer.

Videns- og erfaringsopsamling: Den skal sætte fokus på opnåede resultater samt effekter og opnået ny viden inden for LGBTI-området.

Kilde: 'Handlingsplan til fremme af tryghed, trivsel og lige muligheder for LGBTI-personer'. Udarbejdet af Udenrigsministeriet for regeringen.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden