Dreng tiltalt for voldtægt på toilet i Esbjerg

Politiet ville hemmeligholde voldtægtssag for offentligheden. Nu er der rejst tiltale.

Danmark

Anklagemyndigheden har rejst tiltalte mod en 16-årig dreng, som anklages for at have voldtaget en 14-årig pige på et toilet i et shoppingcenter i Esbjerg.

Det var på et toilet i Broen Shopping i Esbjerg 31. marts i år, at den nu tiltalte skal have forgrebet sig på den 14-årige.

Efterfølgende har sagen vakt en del opsigt. Blandt andet fordi politiet helt atypisk ikke selv valgte at orientere pressen og dermed offentligheden om sagen.

Først da Jydske Vestkysten fik et tip og direkte spurgte Syd- og Sønderjyllands Politi om episoden, åbnede man op.

Begrundelsen for den midlertidige hemmeligholdelse var blandt andet, at der netop i denne sag var et helt særligt hensyn at tage til de to forurettede.

I en sideløbende sag, hvor en 20-årig var sigtet for forsøg på voldtægt samme sted mod en anden 14-årig pige, har anklagemyndigheden opgivet at rejse tiltale.

»Anklagemyndigheden mener ikke, at der i sagen er beviser, der vil kunne føre til domfældelse«, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

På trods af den droppede sigtelse vil den 20-årige dog fortsat sidde varetægtsfængslet på grund af andre forhold, han er sigtet for at stå bag.

Sagen mod den 16-årige er berammet ved Retten i Esbjerg til 29. juni samt 2., 3. og 4. juli.

Drengen har i et retsmøde mandag fået forlænget sin varetægtsfængsling frem til dom. Den kendelse er dog kæret til landsretten.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce