Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Henrik Vesterberg ser tilbage på ugen, der gik: Fred, fri hash, forbud og fodbold

FOR ABONNENTER

»Det er en historisk begivenhed, vi skal overvære«. »Der bliver skrevet verdenshistorie i dag«. »Det er en skelsættende begivenhed der foregår lige for øjnene af os ... i dette øjeblik«. Da Jesper Steinmetz fra TV 2 foran Hotel Capella i Singapore formelig skreg ind i mikrofonen, at det var »magisk«, afsikrede jeg min fjernbetjening og slog over på CNN. Her var korrespondenten i færd med at fremlægge resultatet af en mundaflæsningsanalyse af, hvad Kim Jong-un havde sagt til Donald Trump, da kameraet zoomede ind på de to særligt udfordrede overhoveder, mens de stod og så ud over den vulgærkapitalistiske bystats skyline:

»Det er som at være med i en sciencefiction-film«, sagde Kim, ifølge mundaflæsningen, til Trump netop i det øjeblik. En bemærkning, der nu står tilbage som noget af det mest begavede, der overhovedet blev sagt fra og om topmødet i Singapore i tirsdags under de timelange massemediale transmissioner fra begivenhedernes centrum. Eller rettere: lige nogle hundrede meter derfra. Sjovt var det i hvert fald, hvor tydeligt det fremgik af de udsendte nyhedshundes glammen fra begivenhedernes centrum, at de reelt var nøjagtig lige så langt fra dette centrum, som Deres ugekronikør, der sad i sine underbukser i et køkken i Farum Midtpunkt, men var lige så meget øjenvidne til morgenens såkaldte verdenshistoriske begivenhed som resten af verden. Bortset altså lige fra de to verdensmænd og deres nærmeste crew.

Kampagnetilbud: Prøv 3 måneder for 299,-

Få den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden