Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Inger Støjberg, udlændinge- og integratonsminister, er  tilfreds med resultatet af indfødsretsprøven. Her ses hun i debat på Folkemødet i juni.
Foto: Mads Nissen

Inger Støjberg, udlændinge- og integratonsminister, er tilfreds med resultatet af indfødsretsprøven. Her ses hun i debat på Folkemødet i juni.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end halvdelen har bestået indfødsretsprøven

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med, at mere end hver anden består prøven.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

56,5 procent dem, der 6. juni tog indfødsretsprøven, har bestået. Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside.

Det er en smule flere end ved sidste prøve i november, hvor 53,8 procent bestod.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med resultatet.

»Det er godt, at vi har en prøve, som sikrer, at mennesker, der ønsker dansk statsborgerskab, læser på lektien og sætter sig ind i, hvordan vores samfund fungerer«.

»For regeringen er det helt afgørende, at udlændinge, der vil være statsborgere i Danmark, rent faktisk kender til og forstår vores kultur og historie. Og at de med en aktiv indsats viser, at de både kan og vil det danske samfund og vores danske værdier«, siger hun i pressemeddelelsen.

Ministeriet oplyser desuden, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) har analyseret prøven, som blev afholdt den 6. juni 2018.

Analysen viser, at indfødsretsprøven har en tilfredsstillende kvalitet, er formuleret på et alment dansk og ligger tæt op ad lærematerialet, der danner grundlag for prøven.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden