Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

54-årig får fængsel for at slå mand og kalde ham bøsserøv

Det var en hadforbrydelse, da en mand fra Lolland i 2017 gav en 45-årig mand flere knytnæveslag i ansigtet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En 54-årig mand fra Harpelunde på Lolland får seks måneder fængsel for en hadforbrydelse mod en 45-årig mand.

Sådan lyder dommen ved Retten i Nykøbing Falster onsdag.

I marts sidste år slog den 54-årige mand sit offer med flere knytnæveslag i ansigtet, mens han kaldte ham for en bøsserøv.

Da politiet efterfølgende efterforskede sagen, truede den 54-årige den yngre mand med flere slag og lussinger, hvis han gik til politiet og fortalte mere.

Tilfreds anklager

Den 54-årige er blevet dømt for vold. Retten mener, at det er en skærpende omstændighed, at han slog sit offer på grund af hans seksuelle orientering.

På grund af sagens karakter og fokus skal dommen nu forbi Statsadvokaten, med henblik på om sagen skal ankes i forhold til straffens længde.

Det skriver Anders Kjeldsen, der er anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i en pressemeddelelse torsdag.

»Jeg er godt tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at det er en skærpende omstændighed, at der var tale om en hadforbrydelse«, lyder det.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden