Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

54-årig får fængsel for at slå mand og kalde ham bøsserøv

Det var en hadforbrydelse, da en mand fra Lolland i 2017 gav en 45-årig mand flere knytnæveslag i ansigtet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En 54-årig mand fra Harpelunde på Lolland får seks måneder fængsel for en hadforbrydelse mod en 45-årig mand.

Sådan lyder dommen ved Retten i Nykøbing Falster onsdag.

I marts sidste år slog den 54-årige mand sit offer med flere knytnæveslag i ansigtet, mens han kaldte ham for en bøsserøv.

Da politiet efterfølgende efterforskede sagen, truede den 54-årige den yngre mand med flere slag og lussinger, hvis han gik til politiet og fortalte mere.

Tilfreds anklager

Den 54-årige er blevet dømt for vold. Retten mener, at det er en skærpende omstændighed, at han slog sit offer på grund af hans seksuelle orientering.

På grund af sagens karakter og fokus skal dommen nu forbi Statsadvokaten, med henblik på om sagen skal ankes i forhold til straffens længde.

Det skriver Anders Kjeldsen, der er anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i en pressemeddelelse torsdag.

»Jeg er godt tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at det er en skærpende omstændighed, at der var tale om en hadforbrydelse«, lyder det.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden