0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Strafeksperter og socialrådgiver advarer mod politikernes kurs mod bander: »De fleste kender slet ikke loven, og hvis de gør, er de pisseligeglade. De lever et parallelt liv«

Bandepakker skal slå hårdt ned på kriminelle grupperinger og deres interne krige ved at få så mange af som muligt anbragt bag tremmer. Men viden og forskning indgår ikke længere i beslutningerne, og det bekymrer eksperter.

FOR ABONNENTER

Klokken er fem minutter i 18 mandag 23. oktober sidste år, da to Mercedes-biler og en Hyundai indfinder sig på Hothers Plads ved Mjølnerparken på Ydre Nørrebro i København. Ud stiger 12 maskerede medlemmer af bandegrupperingen Loyal To Familia, LTF, bevæbnet med knive og slagvåben.

Mens bilerne vender rundt, løber de maskerede ind i Mjølnerparken, hvor de målrettet går efter medlemmer af dødsfjenden fra den rivaliserende bandegruppering Brothas, som står sammen i en mindre flok inde i bebyggelsen.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris