0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Unger Anthon
Foto: Unger Anthon

17-årige Emilie Meng forsvandt en julidag i 2016 efter en bytur med nogle veninder. Først juleaftensdag samme år fandt man liget i en sø ved Borup, mere end 60 kilometer væk.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet vil igen undersøge sø i Emilie Meng-sag, efter at den er delvist udtørret

En varm sommer har delvist udtørret søen ved Regnemark Bakke, hvor Emilie Meng blev fundet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Politiet vil gennemføre nye undersøgelser i den sø ved Borup, hvor den dræbte teenagepige Emilie Meng blev fundet.

På grund af den varme sommer er søen delvist udtørret, og det giver politiet nye muligheder, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

17-årige Emilie Meng forsvandt en julidag i 2016 efter en bytur med nogle veninder. De havde sammen været i Slagelse og tog om natten afsked ved Korsør Station. Først juleaftensdag samme år fandt man liget i en sø ved Borup, mere end 60 kilometer væk.

Søen er allerede blevet grundigt undersøgt, oplyser politiet, men nu bliver den altså endevendt igen. Politiet oplyser, at det vil ske i samarbejde med eksperter fra Forsvaret.

Unger Anthon
Foto: Unger Anthon

Det er denne sø, hvor Emilie Meng blev fundet død.

Forældre har holdt møde med justitsministeren

Drabsefterforskningen tog i forrige uge en usædvanlig drejning, da politiet meldte ud, at man nedsatte en specialgruppe til at bistå ved den videre efterforskningen.

Usædvanligt, fordi justitsminister Søren Pape Poulsen (K) efter alt at dømme har haft noget at skulle have sagt i den forbindelse.

Mai-Brit Storm Thygesen er bistandsadvokat for Meng-familien, og hun har sammen med Emilie Mengs forældre holdt et møde med justitsministeren. De mente, at der var mangler i efterforskningen af sagen.

Efter mødet blev der afholdt et nyt møde. Denne gang sad Mai-Brit Storm Thygesen til bords med rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, rigsadvokat Jan Reckendorff og politidirektør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og efter det møde blev der altså nedsat en specialgruppe med erfarne efterforskere fra andre politikredse.

Hvorvidt det forløb har haft nogen indflydelse på, at søen nu skal endevendes igen, må stå hen i det uvisse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser nemlig, at der ikke gives yderligere kommentarer, og man vil ikke stille op til interview.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden