Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Stedfar skal ni år i fængsel for at volde lille drengs død

Landsretten i Sønderborg har besluttet, at 31-årig skal idømmes ni års fængsel for vold med døden til følge.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vestre Landsret i Sønderborg har kendt den 31-årige Jesper Hovgaard skyldig i vold med døden til følge mod sin 17 måneder gamle stedsøn, Noah.

Han idømmes ni års fængsel. Derudover skal han betale 100.000 kroner i erstatning til Noahs mor og betale sagens omkostninger.

Det skriver JydskeVestkysten i sin livedækning fra retsmødet.

Den lille dreng mistede livet tilbage i 2016 i sit hjem i Storegade i Sommersted i Sønderjylland. Obduktionen viste, at han havde brækket 10 ribben og havde adskillige læsioner i bryst- og bughulen.

Tilbage i marts frifandt et flertal ved Retten i Sønderborg manden for anklagen om vold med døden til følge. Den afgørelse valgte anklagemyndigheden imidlertid at anke til Vestre Landsret.

Og her er dommere og nævninger nået frem til det stik modsatte resultat.

Tiltalte forlod retten

Efter at landsretten tidligere på dagen afsagde sin kendelse, valgte den tiltalte - og nu altså også skyldige - at forlade retten. Under domsafsigelsen er han endnu ikke tilbage i retten.

Ifølge JydskeVestkystens livedækning fra retsmødet har forsvarsadvokat Gert Dyrn fortalt, at han ikke ved, hvor hans klient er, men at han tog afsted for at købe en sodavand.

Manden har ikke været frihedsberøvet - han var jo blevet frifundet i byretten - og derfor kan man ikke sige, at han er flygtet. Retsformanden meddelte ifølge JydskeVestkysten, at retssagen fortsætter, selv om den tiltalte er væk.

Efter at dommen er faldet, har Syd- og Sønderjyllands Politi valgt at efterlyse den dømte, Jesper Hovgaard, oplyser vagtchef Ole Aamann.

»Nu er der afsagt dom i landsretten, derfor har vi valgt at starte en eftersøgning«, siger han.

Drengens død var i første omgang et mysterium

Drengen Noahs død var i første omgang noget af et mysterium. I pressen fortalte hans mor, Jeanette Ry, om, hvordan hun tog afsked med sit barn, som lægerne først troede led af lungebetændelse.

»Der var intet, jeg kunne gøre. Jeg kunne kun se på Noah, der lå i gangen, mens lægerne og ambulancefolkene kæmpede for at redde hans liv, sagde Jeanette Ry til JydskeVestkysten tilbage i februar 2017.

»Til sidst sagde de til mig, at hans eneste chance - og den var meget lille - var at flyve ham i helikopter til Rigshospitalet, fortalte Jeanette Ry dengang.

Da drengen blev erklæret død på hospitalet, troede Jeanette Ry, at det var på grund af lungebetændelse. Men obduktionen afslørede noget andet. Den lille krop var fuld kvæstelser.

Leveren var sønderrevet. Det samme var milten. Der var blødninger i lungerne og blodudtrædninger omkring nyrerne og i tarmene.

Politiet valgte på den baggrund at anholde den 31-årige mand, som på det tidspunkt var kæreste med Jeanette Ry. Han nægtede sig skyldig og fik altså medhold i byretten. Men nu står han til en straf på flere års fængsel.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden