Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

To mænd vender frivilligt hjem til sigtelse for dødsvold

Onsdag blev to mænd anholdt, da de ankom til Københavns Lufthavn. De sigtes for dødeligt overfald i Rødovre.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da to mænd onsdag morgen klokken syv ankom til Københavns Lufthavn fra Tyrkiet, stod politiet klar til at anholde dem.

Anholdelsen kom dog ikke som en overraskelse for de to mænd, der er sigtet for grov vold og vold med døden til følge. De havde nemlig på forhånd aftalt med politiet, at de ville komme hjem.

Politiet mener, at de sammen med tre andre mænd den 5. marts overfaldt fire mænd ved et autoværksted på Korsdalsvej i Rødovre. En 33-årig britisk mand døde senere af sine kvæstelser.

Tidligere har politiet oplyst, at overfaldet 'kan være motiveret af uenighed mellem enkeltpersoner om lokale forhold på ejendommen'.

Nogle dage efter overfaldet blev en 36-årig mand varetægtsfængslet for at have deltaget i det.

I starten af maj anholdt politiet en 20-årig mand i sagen. Men da han dagen efter skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, lykkedes det ham at stikke af.

Ved retten holdt en sort VW Golf og ventede. Den 20-årige slap væk fra betjentene, der bevogtede ham, og sprang ind i bilen, der hurtigt kørte fra stedet.

Grundlovsforhør in absentia

Han fik tre måneder på fri fod, før han i begyndelsen af august igen blev anholdt og varetægtsfængslet i et nyt grundlovsforhør.

Tre andre mænd har været fremstillet i grundlovsforhør in absentia, så der kunne udstedes en international arrestordre på dem.

Onsdag valgte to af de tre efter aftale med politiet så at vende hjem. De to mænd på 21 og 37 år blev onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger.

I grundlovsforhøret ville de ikke udtale sig, og de valgte at tænke over, om de vil kære afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Anklager Britt Janni Hansen fortæller, at politiet i længere tid løbende har været i kontakt med de to mænd gennem deres forsvarere.

»Det førte til, at vi ophævede den international arrestordre, så de kunne rejse til Danmark og blive anholdt her«, siger hun.

En 24-årig mand er stadig internationalt efterlyst for at have deltaget i overfaldet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden