Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen vil ændre krav for at styrke frivillige foreninger

Frivillige foreninger er underlagt bureaukrati, mener Mai Mercado, som vil fjerne "besværlige regler".

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) vil med nye initiativer gøre det nemmere for frivillige foreninger at yde socialt arbejde.

Det skriver Kristeligt Dagblad torsdag.

»Regeringen har en drøm om, at velfærd og frivillighed i højere grad skal gå hånd i hånd. Målet er, at det skal være nemmere og mere enkelt at være frivillig«, siger Mercado til Kristeligt Dagblad.

»Frivillige kan noget andet og ekstra end det offentlige. Derfor skal civilsamfundet have de bedst mulige forudsætninger for at udvikle den frivillighed«.

I den forbindelse sender Børne- og Socialministeriet torsdag en rapport i høring. Den indeholder 15 anbefalinger, som en arbejdsgruppe har formuleret.

Med i arbejdsgruppen er Frivilligrådet, hvis formand, Mads Roke Clausen, ser mange gode initiativer, selv om man ikke 'er kommet langt nok' på alle områder.

»Vi er glade for, at vi får fjernet noget dobbeltarbejde omkring kontrol, at foreninger nu kommer til at få deres penge til tiden, og at små bevillinger ikke skal omfattes af det store kontrolapparat«, siger han til Ritzau.

Til gengæld mener Frivilligrådet, at der skal gives flerårige bevillinger, fordi det giver mindre bureaukrati.

Og derudover foreslår rådet, at der skal være en særlig budgetvejledning for frivillige organisationer, så de ikke reguleres efter reglerne i den offentlige sektor.

»Det her er de første skridt i den rigtige retning. Vi er også glade for, at socialministeren har taget det her initiativ«.

»Men der er stadig bureaukratiske udfordringer, og vi er heller ikke kommet i mål i den her omgang«, siger Mads Roke Clausen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden