Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Venstre efter aflivet borgfred: Socialdemokraterne tog 1300 årsværk fra Skat

Socialdemokratiet efterlod Skat i et "kæmpemæssigt rod", siger Venstre, efter S har ophævet borgfred om Skat.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det her er rendyrket S-hykleri«.

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Britt Bager, efter at Socialdemokratiet søndag ophævede borgfreden om skattevæsnet.

Borgfreden har skullet sikre arbejdsro til genopretningen efter de mange skandaler i Skat, som har kostet skatteborgerne milliarder af kroner.

Men oprydningen går for langsomt, mener Socialdemokratiet.

Derfor vil man ikke længere frede statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) regering, lyder det fra politisk ordfører, Nicolai Wammen.

Han nåede knapt at aflive borgfreden, før Socialdemokratiet selv er under beskydning fra Venstre:

»Da socialdemokraterne og Mette Frederiksen sidst var i regering, skar de antallet af medarbejdere med over 1300 årsværk og efterlod skattevæsnet i et kæmpemæssigt rod«.

»Vi har i regeringen arbejdet målrettet med at genopbygge og styrke skattevæsnet, siger Britt Bager.

Venstres tidligere skatteminister og nuværende finansminister Kristian Jensen får af Nicolai Wammen hovedansvaret for skandalerne.

Men Venstre mener til gengæld, at ansvaret ligger hos Socialdemokratiet selv:

»Det her er rendyrket S-hykleri. Vi er i fuld gang med at rydde op efter fem røde skatteministre fra tre partier på fire år under Helle Thorning og Mette Frederiksen«, siger Britt Bager.

Hun henviser til, at de mange ministerrokader under SRSF-regeringen førte til en usædvanlig kort ministerperiode for de skiftende skatteministre.

Første mand i stolen var daværende SF'er Thor Möger Pedersen, som nu er afdelingschef for Socialdemokratiets politiske afdeling.

Han blev efterfulgt af SF's Holger K. Nielsen. Han gav posten videre til partifællen Jonas Dahl, der var skatteminister i halvanden måned, inden De Radikales Morten Østergaard tog over.

Østergaard gav posten videre til Socialdemokratiets Benny Engelbrecht.

Det er fortsat ikke afklaret, om Kristian Jensen eller de skiftende ministre under Thorning-regeringen bærer størstedelen af ansvaret for de mange skandaler i Skat.

Det spørgsmål er nu ved at blive undersøgt af en Skattekommission, som partierne på Christiansborg nedsatte sidste år.

Sideløbende har regeringen og Folketingets partier aftalt en række skridt, der skal give skattevæsnet mulighed for igen at kunne opkræve korrekt skat, siger Britt Bager.

»Der er ansat 1000 ekstra medarbejdere, og vi er ikke færdige endnu«, siger hun.

»Samtidig vil vi med vores finanslov for 2019 tilføre endnu flere penge, så regeringen samlet vil have investeret 13 milliarder kroner i det nye skattevæsen«.

Socialdemokratiet har på sin side foreslået, at der oprettes flere skattecentre, og at skattevæsnet tilføres yderligere 1000 medarbejdere.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden