Tiltale: Bestilte hundredvis af overgreb på internettet

62-årig mand er tiltalt for at have bestilt sexovergreb, som blev streamet til hans computer fra Filippinerne.

Danmark

Gennem næsten fire år sad en nu 62-årig mand foran sin computer i Nordsjælland og bestilte hundredvis af sexovergreb på børn, som blev streamet til ham fra Filippinerne.

Det mener i hvert fald anklagemyndigheden, som i et 52 sider langt anklageskrift har rejst tiltale mod ham for flere end 200 forhold. Mandag indleder Retten i Lyngby sagen mod manden.

Fra hjemmet bestilte og betalte han for overgrebene på den anden side af Jorden, som han så kunne følge på sin computer og i nogle tilfælde gemme på en harddisk, lyder det i tiltalen.

Overgrebene skal have fundet sted fra november 2012 til 10. oktober 2016 og spænder fra blufærdighedskrænkelse til forskellige former for seksuelle overgreb og voldtægter.

Ifølge straffeloven er der altid tale om voldtægt, når man forgriber sig seksuelt på et barn under 12 år.

Ofrene var mellem 6 og 15-16 år gamle, og langt de fleste var under 12 år. I de forhold, hvor anklageskriftet nævner en pris for overgrebene, ligger den på mellem cirka 120 og 360 kroner.

I mange tilfælde er det ifølge tiltalen barnets mor, der foretager eller medvirker i overgrebet, men også andre familiemedlemmer - søskende og en onkel - deltager.

I et tilfælde ville han have en 10-årig pige til at have sex med en hund. Det blev dog ikke til noget, da pigens mor ifølge anklagen ikke ville gå med til det.

Foruden de mange overgreb på de filippinske børn er den 62-årige tiltalt for besiddelse af børneporno. Det drejer sig om 5342 billeder og 1623 filmsekvenser.

58 billeder og 113 filmsekvenser hører ifølge anklageskriftet til i den groveste kategori, hvor børn udsættes for voldtægt, tvang eller lignende.

Anklagemyndigheden mener, at sagen er så grov, at straffelovens paragraf 88 skal tages i brug. Den gør det muligt at hæve straffen for en forbrydelse med op til det halve af den normale strafferamme.

Sagen er rejst som en nævningesag, og det betyder, at anklageren vil kræve manden idømt mindst fire års fængsel.

Den tiltalte har dog benyttet sig af sin ret til at fravælge nævninger, og det vil derfor være en juridisk dommer og to domsmænd, der skal afgøre sagen.

Ifølge den 62-åriges forsvarer, advokat Martin Simonsen, nægter han sig skyldig i anklagerne og vil under sagen kræve frifindelse.

Der er afsat ni retsdage til sagen, og der ventes dom i slutningen af november.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce