0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I dag falder dommen: 14-årig døde til fest - Lod kærestens mor bevidst være med at tilkalde hjælp?

Byret ventes onsdag at afsige dom i en sag, hvor en kvinde tiltales for at efterlade to teenagere hjælpeløse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter at have indtaget en blanding af receptpligtige piller, alkohol og euforiserende stoffer en lørdag aften i marts blev to 14-årige trætte.

De var kærester, og mens flere af deres venner fortsatte med at snakke, drikke og ryge i stuen på Østerbro i København, gik parret i seng.

Som aftenen skred frem, tjekkede pigens mor til de trætte teenagere.

»Jeg kan huske, at det var meget stressende, at jeg farede frem og tilbage cirka hvert tiende minut«, har den 41-årige mor forklaret i Københavns Byret.

Her står hun tiltalt for at have efterladt de to teenagere i hjælpeløs tilstand. Natten til den 11. marts døde drengen af indre blødninger på grund af en rift i milten, men det er uvist, hvordan den skade præcis opstod.

Også pigen blev fundet livløs efter festen i morens lejlighed. Det lykkedes at genoplive hende, men hun er i dag svært hjerneskadet.

Onsdag ventes der dom i sagen, hvor retten afgør, om kvinden lod være med at tilkalde hjælp, selv om hun ifølge anklagemyndigheden havde indset, at børnene havde brug for det.

Som bevis for sin påstand har anklagemyndigheden ført en række beviser.

Blandt andet blev der vist en video, som blev optaget klokken 00.28 den fatale nat. Den var så voldsom, at retsformanden inden valgte at forvise alle tilhørere under 18 år fra lokalet.

Ønsker frifindelse

Videoen viser den 14-årige dreng, der ligger på badeværelsesgulvet. Huden er bleg og gul, farven fra læberne er forsvundet, og kroppen ser stiv ud.

Også opkaldet til alarmcentralen klokken 01.20 blev afspillet.

En række unge, der var i lejligheden den pågældende aften i marts, har vidnet i sagen. Flere af dem har beskrevet den 41-årige kvinde som venlig, omsorgsfuld og hjælpsom.

De har dog også fortalt, hvordan den 14-årige dreng i løbet af aftenen blev svær at få kontakt til, kastede op og blev meget bleg.

Ifølge en 19-årig dreng, der betragter den 41-årige som sin 'bonusmor', blev der ikke tilkaldt hjælp i tide, fordi kvinden frygtede, at de sociale myndigheder ville fratage hende forældremyndigheden, hvis de så, hvad der var sket.

Kvinden har i retten fastholdt, at hun forsøgte at tilkalde hjælp, så snart hun indså situationens alvor.

Onsdag argumenterer forsvarer og anklager for, hvordan de mener, dommen bør være.

Mens forsvareren ønsker frifindelse til sin klient, som nægter sig skyldig i tiltalerne. Anklageren oplyser til Ritzau, at han argumenterer for fængselsstraf til kvinden, men han vil ikke oplyse, hvor lang en straf han vil gå efter.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden