0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svindelmistænkt i Socialstyrelsen brugte konto i Danske Bank

Millioner flød fra Socialstyrelsen til privat konto i Danske Bank over flere år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Danske Bank burde have bemærket en lang række store pengeoverførsler, som edn 64-årige kvinde fik overført til en konto i banken. Det vurderer Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktør for Revisorjura.dk.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den kvinde, der er mistænkt for at have svindlet Socialstyrelsen for 111 millioner kroner, fik pengene overført til en konto i Danske Bank. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag aften.

Det viser dokumenter fra Børne- og Socialministeriet, som Ekstra Bladet har læst.

»I forbindelse med en intern kontrol blev styrelsen således opmærksom på, at der var udbetalt større beløb til en konto, som efter Danske Banks oplysninger tilhører en privatperson«, står der.

Logfiler fra kontoen, som styrelsen fik, ’underbyggede’, at den mistænkte medarbejder havde overført penge til sig selv.

»Efterfølgende har det vist sig, at den konto, som pengene var udbetalt til, tilhører den pågældende medarbejder, og at medarbejderen også har overført penge til andre egne konti«.

Ifølge Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktør for Revisorjura.dk, burde Danske Bank have bemærket overførslerne.

»Der er slet ingen tvivl om, at banken skal reagere, hvis en statslig ansat pludselig begynder at modtage så betydelige pengebeløb, for der er tale om usædvanlige, mistænkelige transaktioner, som banken hurtigt skal undersøge - da især, hvis beløbene overføres fra hendes egen arbejdsgiver«, siger han til Ekstra Bladet.

Det samme mener Finanstilsynets hvidvask-chef, Stig Nielsen.

»Med forbehold for at jeg ikke kender de nærmere omstændigheder, så vil en bank naturligvis skulle reagere, hvis en almindelig lønmodtager modtager beløb i den størrelsesorden på sin konto«, siger han til Ekstra Bladet.

Danske Bank ønsker ikke at kommentere den konkrete sag.

Ifølge Børne- og Socialministeriet svindlede den kvindelige medarbejder i mindst 16 år.

Nogle år var det mindre millionbeløb. I årene 2007 til og med 2013 var det ifølge Ekstra Bladets oplysninger mellem 8,9 til 15,4 millioner kroner årligt, som styrelsen blev snydt for.

ritzau