»Vi taler trods alt om en bank, der i runde tal tjener 20 milliarder om året«, siger professor Jesper Rangvid og påpeger, at Danske Bank ikke har noget problem med at betale store bøder.
Sagen fik onsdag administrerende direktør Thomas F. Borgen (billedet) til at forlade posten som Danske Banks topchef.
Foto: Martin Lehmann

»Vi taler trods alt om en bank, der i runde tal tjener 20 milliarder om året«, siger professor Jesper Rangvid og påpeger, at Danske Bank ikke har noget problem med at betale store bøder. Sagen fik onsdag administrerende direktør Thomas F. Borgen (billedet) til at forlade posten som Danske Banks topchef.

Danmark

Førende ekspert om hvidvaskskandalen i Danske Bank: »Det her er en skandale uden sidestykke. Det er så langt ude, det, der er foregået«

Professor Jesper Rangvid frygter, at hvidvask-skandalen i Danske Bank kan få store og langvarige konsekvenser – også for det danske finansielle system.

Danmark
FOR ABONNENTER

Danske Bank kommer til at overleve nedturen, selv om banken bærer det tunge ansvar for verdens så vidt vides største hvidvaskskandale. Det er den gode nyhed ifølge professor Jesper Rangvid, en af landets førende eksperter i finansiering og bankvæsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce