0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Neda flygtede ud af et tvangsægteskab med en ældre mand for 16 år siden, fordi hun blev forelsket i Vahid.

Hvorfor rejser I ikke bare hjem, Vahid og Neda?

Inger Støjberg mener, at Vahid Rahmati og hans kone Neda tager deres børn som gidsler, når de lader dem vokse op på Udrejsecenter Sjælsmark. Ægteparret er sikre på, at det iranske styre vil slå dem ihjel, hvis de vender hjem.

FOR ABONNENTER

Pigen skal hedde Maja. Hun er født 28. september og ligger på en seng i hjørnet. Bittelille og så gulbrun, at det kunne ligne lidt gulsot. Men hun har det godt. Ved siden af hende ligger en mobiltelefon, der spiller kønne melodier, mens Neda og Vahid Rahmati er glade på den måde, som nybagte forældre er glade.

Hjertet slår, der er 10 fingre og 10 tæer, hvor er hun bedårende, og hvor er vi nødt til at røre ved hende hele tiden. Fødslen på Hillerød Sygehus gik godt. To timer. Nu er de tilbage i deres værelse på Sjælsmark, hvor afviste asylansøgere anbringes, når de har udtømt alle muligheder for at få asyl, men nægter at udrejse.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts