Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hjemme hos læserne. Lisbeth Axelsen til venstre, Mads Bendix Hermansen og Sarah Skarum
Foto: Emma Sejersen

Hjemme hos læserne. Lisbeth Axelsen til venstre, Mads Bendix Hermansen og Sarah Skarum

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den glade læser: Jeg kan altid spejle mig i Politiken

Lisbeth Axelsen fik besøg under 'Hjem til dig'. Hun elsker menneskehistorierne, Lucia Odoom og madopskrifterne. Hårdt presset har hun dog lidt kritik.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vil du ikke skrive en reportage om, hvordan det er at besøge en læser, sådan set med friske øjne på Politiken?«, spurgte chefredaktøren.

»Det kan jeg sagtens«, sagde jeg.

Men det var løgn, gik det op for mig.

For jeg har ingen friske øjne på Politikens læsere. Jeg er født af en læser, og jeg har selv været en, lige siden jeg lærte at læse. I hvert fald fra den sommer, hvor jeg var 10, ved jeg, for da læste jeg retssagen om mordet på Femøren. Jeg er vokset op i et hjem, hvor Politiken er avisen, mens de andre aviser hedder deres titel. Avisen, Berlingske, Børsen.

Så jeg var Politiken-læser, længe før jeg blev journalist, ja, før jeg kom i praktik her, og selv da jeg var ansat andre steder, var jeg stadig Politiken-læser. Jeg bliver stadig glad, hver gang jeg ser avisen, og jeg tager det ikke pænt, hvis andre taler grimt om den.

Sådan har Lisbeth Axelsen, 48, som jeg sammen med Mads Bendix Hermansen, besøger i forbindelsen med ’Hjem til dig’ det også. Hun sidder i sit køkken-alrum på Nørrebro, hvor hun bor med to sønner.

»Politiken, det er min avis. Jeg har abonneret på den, siden min ekskæreste introducerede mig til den, både på print og nu digitalt. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ville abonnere på andet. Der er Politiken og DR, det er ligesom de rigtige, og så er der de andre. Jeg tegnede abonnement igen for halvandet års tid siden. Jeg tror, der var en låst artikel, jeg gerne ville læse færdig. Og så var jeg blevet træt af Facebook, som jeg havde fået nyheder fra«.

Lige nu har hun et abonnement med digital adgang. Hun tjekker avisen, når hun står op, men først efter Instagram, hvor hun særlig tæt følger flere af avisens journalister, især Lucia Odoom »hun er ALTSÅ fantastisk«, Poptillægget (podcast, red.) elsker jeg. Gid det kom oftere«. Om eftermiddagen, når hun kommer hjem fra arbejde, læser hun videre.


Lisbeth Axelsen læser udelukkende Politiken på sin mobil. Morgen og aften.
Foto: Emma Sejersen

Lisbeth Axelsen læser udelukkende Politiken på sin mobil. Morgen og aften.

»Det, jeg synes er allerbedst ved Politiken, er, at jeg kan spejle mig i den, uanset hvor jeg er i mit liv. Da jeg var i parforhold, kunne jeg læse om det, da jeg datede, læste jeg klummer om Tinder, og jeg har et alvorligt sygt familiemedlem, så jeg har læst meget om aktiv dødshjælp. Sidste år skulle min bror og jeg lave mad for første gang til jul. Jeg gik på pol.dk, fandt alle opskrifter og sagde til min bror »vi laver dem her, det er Politiken. Det må være godt«. Det var det også.«

Hun sætter især pris på menneskehistorierne, uanset hvordan de er fortalt. Om det er serien ’Første dag. Sidste dag’ eller podcast som ’Min energi er et andet sted’ og ’Alt er nu’. Ja, Lisbeth Axelsen har masser af positivt at sige, og hun tager straks mod råd om at høre Politikens nye historiepodcast om det antikke Rom, der passer smukt til hendes overvejelser om en ferie i byen.

Men da vi når frem til det kritiske spørgsmål og insisterer på at vide, hvad Politiken kunne gøre bedre, bliver det sværere.

»Altså ...« siger hun og glider lidt rundt på stolen.

»Men altså. Jeg synes bare ... jeg bliver nødt til at sige, at jeg synes, I skulle være lidt mere AOK-agtige. Politiken har været lidt støvet før, det er forsvundet, synes jeg, men nogle gange bliver det lidt for finkulturelt. Jeg kunne godt tænke mig, at man også kunne få at vide, hvor der skete noget mere lokalt. Loppemarkeder og måske et lille teaterstykke. Det savner jeg«, siger hun.

»Men ellers er der ikke andet. Jeg er måske en dårlig læser at besøge, I ville få mere ud af en, der var rigtig sur, men jeg ville ikke lave så meget om«.

»Jeg overvejede at sige mit abonnement op. Jeg synes ikke, jeg havde råd, men jeres kundeservice fandt et andet tilbud til mig. Og jeg VILLE jo gerne abonnere«.

Sådan er vi læsere nemlig. Bedst i selskab med avisen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden