Britta Nielsens søn vælger ny forsvarer

Jan Schneider er ny forsvarer for Britta Nielsens søn, der er sigtet for hæleri i sagen om 111 millioner.

Danmark

Den svindelsigtede Britta Nielsens søn, der er er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed, har skiftet forsvarer.

Sønnen har hidtil haft advokat Henrik Dupont Jørgensen som sin forsvarer, men i fremtiden bliver det advokat Jan Schneider, der skal forsvare den hælerisigtede søn.

»Jeg ved ikke, hvorfor han har valgt at skifte forsvarer«, siger Jan Schneider.

»Jeg går ud fra, at han har valgt mig, fordi jeg har en vis erfaring fra en række store sager«, tilføjer han.

Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner gennem sit arbejde som betroet medarbejder i Socialstyrelsen.

Hendes tre børn - to døtre og en søn - er sigtet for hæleri ved at nyde godt af de penge, som moren angiveligt har svindlet sig til.

Den 38-årige søn blev anholdt 30. oktober i Johannesburgs internationale lufthavn i Sydafrika. Det skete kort efter, at han samme dag var blevet varetægtsfængslet in absentia i København, og dermed internationalt efterlyst.

5. november blev 64-årige Britta Nielsen anholdt i en lejlighed i Johannesburg.

Mor og søn ankom til København den 9. november, og dagen efter blev de begge varetægtsfængslet.

Sønnen sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved fra 2002 til 2018 ved at have modtaget udbyttet fra eller medvirket til at skjule udbyttet, som Britta Nielsen svindlede sig til.

Fængsling udløber tirsdag

I alt drejer hælerisigtelsen sig om 3,6 millioner kroner. Nogle modtog han via kontooverførsler, mens andre er modtaget i ejendomme.

Sønnen skal også have overført penge i oktober, efter at sagen kom frem i offentligheden, og han måtte ifølge politiet vide, at de kom fra et strafbart forhold.

Han nægter sig skyldig. Det samme gør hans to søstre, som er på fri fod, og som for nylig lod sig interviewe til Kanal 5. Britta Nielsen har ikke taget stilling til sigtelsen.

Fængslingen af mor og søn udløber på tirsdag, og anklagemyndigheden vil formentlig bede om, at den bliver forlænget med yderligere fire uger.

Det kan ske i et retsmøde, men de sigtede kan også frivilligt gå med til en forlængelse uden at skulle i retten.

Jan Schneider kan torsdag ikke sige, om der bliver et retsmøde tirsdag.

»Jeg skal mødes med min klient i weekenden, og her vil vi diskutere den fremtidige strategi«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce