Foto: Roald Als/POLITIKEN
Danmark

Britta Nielsen og hendes søn bliver frivilligt i cellen

En dommer i København skulle tirsdag have taget stilling til, om fængsling i svindelsag skulle forlænges.

Danmark

Den svindelmistænkte Britta Nielsen og hendes hælerisigtede søn har begge valgt at acceptere, at deres fængsling forlænges.

Det oplyser henholdsvis advokat Jan Schneider, der repræsenterer sønnen, og Københavns Byret.

Planen var egentlig, at en dommer i København tirsdag skulle have vurderet, om der fortsat var grund til at holde de mistænkte bag tremmer.

Men i kraft af parrets beslutning er retsmødet nu aflyst.

Mandag har det ikke været muligt at træffe Britta Nielsens forsvarer. Derfor er det uvist, hvorfor hun ikke vil protestere mod fængslingen.

Omvendt forklarer sønnens advokat, at beslutningen for hans vedkommende på ingen måde skal forstås sådan, at hans klient erkender noget som helst. For det gør han ikke.

»Jeg har haft et enkelt møde med min klient, og vi har besluttet, at fængslingen forlænges på frivilligt grundlag i 14 dage«, siger Jan Schneider.

»Det gør vi, fordi vi har brug for noget tid til at gennemgå sagen og revurdere strategien. Derefter har vi tænkt os at tage kontakt til politiet for at drøfte, hvordan vi kommer videre med sagen«, siger forsvareren.

64-årige Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner gennem sit arbejde som betroet medarbejder i Socialstyrelsen.

Hendes tre børn - to døtre og den 48-årige søn - er sigtet for hæleri ved at nyde godt af de penge, som moren angiveligt har svindlet sig til.

Tilsyneladende mener politiet, at sønnens forbrydelse er værst. I hvert fald er ingen af hans to søstre fængslet.

Sønnen blev anholdt 30. oktober i Johannesburgs internationale lufthavn i Sydafrika. Det skete, kort efter at han samme dag var blevet varetægtsfængslet in absentia og dermed internationalt efterlyst.

5. november blev Britta Nielsen så anholdt i en lejlighed i Johannesburg.

Mor og søn ankom til København 9. november, og dagen efter blev de begge varetægtsfængslet.

Sønnen sigtes blandt andet for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved fra 2002 til 2018 at have modtaget udbyttet fra eller medvirket til at skjule udbyttet, som Britta Nielsen svindlede sig til.

I alt drejer hælerisigtelsen mod ham sig om 3,6 millioner kroner. Nogle modtog han via kontooverførsler, mens andre er modtaget i ejendomme.

Som nævnt nægter han sig skyldig. Det samme gør hans to søstre, som altså er på fri fod. Britta Nielsen har endnu ikke taget stilling til sigtelsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce