Tibet-sagen ruller:
»Selv i Olsen-banden film sagde de, at kineserne ikke måtte se demonstranter«
At gemme demonstranter under kinesiske statsleders besøg var så almindeligt, at det indgik i en Olsen-bande film, påpeger vicepolitiinspektør i afhøring i Tibet-kommissionen.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
At Københavns Politi gemte demonstrerende borgere væk, så de ikke blev set af sarte kinesiske ledere under statsbesøg i Danmark var en så selvfølgelig opfattelse, at eksemplet sneg sig ind i en Olsen-banden film.
Få fuld adgang om mindre end 2 minutter
De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent
Tilmeld dig vores morgennyhedsbrev og lad os give dig en god start på dagen med et håndplukket overblik over de væsentligste nyhederDu er nu tilmeldt nyhedsbrevet Politiken Morgen.
I november gik chilenske kvinder på gaden, med en protestsang om landets voldtægtskultur. Den chilenske protest er den seneste i en verdensomspændende bevægelse, hvor kvinder råber op om seksuel vold og drab på kvinder. Hvornår begyndte protesterne? Og hvad er forklaringen på den kønsbestemte vold?
Der er valg i Storbritannien, og slaget står mellem den konservative premierminister, Boris Johnson, på den ene side – og Labours Jeremy Corbyn på den anden. Hvad kommer valgdagen til at betyde for Brexit - Storbritanniens skilsmisseaftale med EU, der bliver forsinket igen og igen?
Skandalen om regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse begyndte med en whistleblower i et jysk elinstallationsfirma. I går blev to chefer ofret i Forsvarsministeriet. Hvad var det whistlebloweren opdagede?