Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan reagerede andre lande på historier om medicinsk udstyr

Mere kontrol og mere åbenhed om problemer med medicinsk udstyr er på vej i en række lande.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden medier i 36 lande den sidste søndag i november begyndte at offentliggøre afsløringer af alvorlige problemer med medicinsk udstyr, har regeringer og myndigheder i mange lande reageret med løfter om bedre kontrol og mere åbenhed.

Her er et udpluk af reaktionerne:

Tyskland: Sundhedsminister Jens Spahn forlanger bedre registrering af medicinsk udstyr:

»Vi vil opbygge et organ, som er uafhængigt af industrien, og hvor alle implantater (medicinsk udstyr, som opereres ind i patienters kroppe, red.) skal registreres«, siger han til Süddeutsche Zeitung.

Italien: Regeringen vil skabe åbenhed om medicinsk udstyr og de problemer, udstyret kan skabe for patienterne. Ifølge sundhedsminister Giulia Grillo vil et nyt lovforslag bemyndige landets regionale regeringer til at opbygge register over alt medicinsk udstyr.

»Borgerne skal vide, at vi ikke længere vil tolerere manglende gennemsigtighed om medicinsk udstyr«, sagde hun til det italienske tv-program ’Report’.

Storbritannien: Lægesammenslutningen Royal College of Surgeons ser behov for »hurtige« og »drastiske« beslutninger for at tilgodese sikkerheden for patienterne.

»Der er behov for obligatorisk registrering af hvert stykke medicinsk udstyr, som bliver opereret ind i en patient i Storbritannien«, sagde formanden for Royal College of Surgeons, professor Derek Alderson, til BBC.

Frankrig: Brugen af syntetiske net, som opereres ind i kvinders underliv for at modvirke blandt andet nedsunken livmoder efter fødsler, skal nu undersøges nærmere for utilsigtede bivirkninger og skader på kvinderne.

Mens mange lande har begrænset eller standset brugen af syntetiske underlivsnet, gennemfører franske kirurger hvert år fortsat næsten 50.000 af den slags operationer.

Slovenien: De nationale sundhedsmyndigheder vil offentliggøre såkaldte sikkerhedsmeddelelser om fejl på medicinsk udstyr.

Der er behov for fundamentalt at modernisere reglerne

Canada: Sundhedsmyndighederne vil sørge for en mere grundig undersøgelse af produkterne, før de kommer på markedet; tættere overvågning, efter at produkterne er taget i brug; oplysninger om begge dele skal være mere tilgængelige for borgerne, fortalte sundhedsminister Ginette Petitpas.

USA: Food and Drug Administration lover årtiers »mest omfattende modernisering« af den måde, FDA godkender medicinsk udstyr, før det kommer på markedet.

»Vi mener, at der er behov for fundamentalt at modernisere reglerne«, sagde FDA’s Scott Gottlieb, dagen efter at de første artikler i serien ImplantFiles blev offentliggjort.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden