Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LA om obligatorisk skilsmisse-kursus: Staten skal ikke blande sig

Selv om Liberal Alliance er modstander af obligatorisk kursus til skilsmisseforældre, støtter partier aftale.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når forældre bliver skilt efter 1. april næste år, skal de gennemføre et digitalt kursus på en halv time.

Men stod det til Liberal Alliance, så skulle det ikke være et krav, at skilsmisseforældre gennemfører onlinekurset. Det fortæller familieordfører Laura Lindahl (LA).

»Jeg synes slet ikke, at staten skal blande sig på det her felt. Jeg er liberal, og jeg er tilhænger af, at mennesker har frihed til at indgå i et ægteskab og også komme ud af det, uden at staten blander sig«.

»Jeg har svært ved at forstå, at vi som politikere skal have en holdning til, at voksne myndige mennesker ikke længere ønsker at blive gift«, siger hun.

Kurset er en del af et nyt skilsmissesystem, som træder i kraft 1. april. Det betyder, at forældre først kan blives skilt efter en tre måneders refleksionsperiode.

Det nye system blev til som en del af en aftale mellem alle Folketingets partier, som blev indgået i foråret.

Liberal Alliance støtter hverken refleksionsperioden eller det obligatoriske kursus. Alligevel har partiet nikket ja til aftalen.

»Der er ingen tvivl om, at hvis det stod til os, så havde man ikke indført en refleksionsperiode på tre måneder, og man havde heller ikke indført et obligatorisk onlinekursus«, siger hun og tilføjer:

»Overordnet set er der rigtig mange gode ting, som man tager hånd om. Det er højkonfliktsagerne, som heldigvis er få, men alvorlige. Og derfor er systemet grundlæggende rigtig godt«.

Forløbet, som skal gennemføres fra 1. april, hedder Samarbejde Efter Skilsmisse (SES), og det bygger på en allerede testet digital platform, som er udviklet af forskere fra Københavns Universitet.

Kurset er allerede blevet testet. Ifølge Gert Martin Hald, der er psykolog og afdelingsleder på Institut for Folkesundhedsvidenskab, får dem, der har brugt SES, det bedre på 12 ud af 14 parametre.

Selv om kurset har vist sig at være godt i testen, bør det stadig ikke være obligatorisk, mener Laura Lindahl.

»Jeg tror, at vi skal have spredt den viden, vi har, om at sådan nogle kurser kan virke. For jeg tror, at de fleste forældre er interesserede i at komme igennem skilsmissen så smertefrit som muligt«.

»Og så har man jo mulighed for selv at vælge det her helt frivilligt«, siger LA-ordføreren.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden