Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Filippinske chauffører fra udskældt lejr forlader Danmark

Chauffører fra transportfirmaet Kurt Beiers lejr i Padborg er rejst til Polen, skriver Fagbladet 3F.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

13 af 23 filippinske lastbilchauffører, der er blevet hjulpet ud af den slumlignende lejr i Padborg, som transportfirmaet Kurt Beier Transport har placeret dem i, har forladt Danmark. Det oplyser flere af chaufførerne til Fagbladet 3F.

Chaufførerne er sammen med fire srilankanske chauffører en del af en sag, hvor Kurt Beier Transport bliver efterforsket af politiet for overtrædelse af straffeloven. Efterforskningen kredser om chaufførernes leveforhold, der af Fagbladet 3F beskrives som en slumlejr.

Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel har vurderet, at chaufførerne er ofre for menneskehandel til tvangsarbejde.

Direktøren for Kurt Beier Transport, Karsten Beier, har tidligere erkendt, at forholdene i lejren var 'utilstrækkelige'. Men samtidig har han på det kraftigste afvist, at firmaet har medvirket til menneskehandel.

I en måned har de 27 chauffører været under et beskyttelsesprogram. Men den såkaldte refleksionsperiode udløb fredag, hvorefter chaufførerne skal stå på egne ben.

Tre af de filippinske chauffører ankom ifølge Fagbladet 3F til Polen søndag. Her forsøger de at få en polsk arbejdstilladelse, så de atter kan køre lastbil i EU.

Filippinerne er alle blevet stillet et nyt job som lastbilchauffør i udsigt af et polsk selskab, men parterne har endnu ikke underskrevet ansættelseskontrakter, oplyser chaufførerne til fagbladet.

Mandag morgen tog ni filippinske og to srilankanske chauffører ifølge Fagbladet 3F til Polen.

Disse chauffører vil også forsøge at få nye polske arbejdstilladelser, så de ligeledes kan arbejde videre i EU. De forventer at få arbejde i et andet polsk transportfirma.

Fagbladet kender til yderligere en filippinsk chauffør, der er taget til Polen for et stykke tid siden. Han har angiveligt allerede fået en ny polsk arbejdstilladelse og et nyt job som lastbilchauffør.

De resterende chauffører fra slumlejren kan få forlænget programmet under Center mod Menneskehandel med op til 120 dage, hvis de samarbejder om en forberedt hjemsendelse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden