Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Folketingets åbning. Folketingets medlemmer på vej til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).
Foto: Jens Dresling

Folketingets åbning. Folketingets medlemmer på vej til gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Støjberg tager endnu en gang til Vordingborg for at lytte

Inger Støjberg afløser Marcus Knuth, når der mandag er debatmøde om øen Lindholm i Vordingborg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke mere end en uge siden, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) var forbi øen Lindholm, der ifølge finansloven skal huse udvalgte grupper af udlændinge fra 2021.

Mandag 17. december tager hun tilbage for at deltage i et debatmøde om øen. Det bekræfter Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det er planen, at Lindholm skal huse udvisningsdømte udlændinge, afviste asylansøgere dømt for visse typer af kriminalitet og personer på tålt ophold.

»Vi er meget glade for, at integrationsministeren ved sin deltagelse viser, at hun tager de fremsatte protester og kommende problemer alvorligt«, siger Peter Brinch, der er formand for arrangøren af mødet, Debatforeningen Folkemøde Møn.

Utilfredse beboere

Beboerne i Kalvehave, der lægger havn til færgen, der er eneste mulige transport til øen, er utilfredse med Lindholm-beslutningen.

De har derfor inviteret politikerne til en snak om deres holdninger.

De frygter, hvad det vil betyde for dem, at dømte kriminelle kommer så tæt på deres by.

»Vi vil gerne høre jeres mening om, hvordan vi løser den udfordring, der er med udviste kriminelle flygtninge, hvordan man bevarer trygheden i det nærmiljø, der skal huse de udviste i et udrejsecenter, står der blandt andet i invitationen til politikerne«. Det fremgår af en pressemeddelelse fra arrangørerne.

Ifølge arrangørerne afløser Støjberg partifællen Marcus Knuth, der i første omgang var forventet deltager.

Integrationsministeren bliver dog ikke den eneste deltager fra Christiansborg. De resterende partier sender også et medlem til mødet.

Khader og Stampe deltager

Blandt andre Naser Khader (K) og Zenia Stampe (R) deltager ifølge arrangørerne.

Torsdag var der indkaldt til borgermøde i Kalvehave, hvor flere end 200 mennesker ifølge TV Øst mødte op.

Viceborgmester i Vordingborg Michael Seiding Larsen (V) deltog. Han erkendte, at det bliver svært at ændre beslutningen.

»Men vi vil alligevel blive ved med at kæmpe imod det, indtil centeret bliver indviet, og den røde snor klippet over«, sagde han.

Debatmødet mandag bliver holdt klokken 19 i DGI-huset i Vordingborg.

Arrangørerne måtte flytte mødet ind til Vordingborg af hensyn til sikkerhed og pladsmangel.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden