0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Lindholm levede ind til for kort tid siden et stille liv. Det sluttede brat, der regeringen oplyste, at det er planen at oprette et center, der skal huse udvisningsdømte udlændinge, afviste asylansøgere dømt for visse typer af kriminalitet og personer på tålt ophold.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Tilhængere og modstandere af det nye center på øen Lindholm deler sig i to næsten lige store blokke.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringens og Dansk Folkepartis beslutning om at oprette et center på øen Lindholm splitter befolkningen i to næsten lige store dele af tilhængere og modstandere.

Det viser en måling fra Voxmeter, der har spurgt 1006 repræsentativt udvalgte danskere.

I målingen bliver de spurgt, om det er 'uanstændigt' at oprette centeret. Det mener 36 procent af de adspurgte. En lidt større andel mener det modsatte.

Hver femte svarer hverken eller.

I sin aftale om en finanslov for næste år har regeringen og Dansk Folkeparti besluttet at oprette et center på øen Lindholm for, hvor udvisningsdømte udlændinge, afviste asylansøgere dømt for visse typer af kriminalitet og personer på tålt ophold fra 2021 skal huses.

En af modstanderne til forslaget er den lokale borgmester i Vordingborg Kommune, som Lindholm hører til.

Og borgmesteren Mikael Smed (S) er måske ikke den eneste, der vil protestere over at få centeret i sit nærområde.

Danskerne er splittet og egoistiske

Målingen viser også, at andelen af adspurgte, som klart tilkendegiver at de støtter oprettelsen af centeret, næsten halveres, hvis centeret skal placeres i deres nærområde.

Omkring hver femte giver i målingen udtryk for, at de mener, at det ikke er 'tilstrækkeligt hårdt' for udviste kriminelle at blive sendt til Lindholm.

Det modsatte synspunkt har omkring 45 procent af de adspurgte.

Ifølge politisk kommentator på Ekstra Bladet Hans Engell viser tallene, at centeret på øen Lindholm ikke skiller sig ud fra andre elementer af diskussionen om udlændingepolitik i Danmark.

»Målingen fortæller os to ting. Dels er folk delt. Men det står også klart, at folk ønsker sig ikke sådan et center i deres egen baghave. Så danskerne er splittet og egoistiske«, siger Hans Engell.

»Tallene viser, at man er delt lige midt over. Det troede jeg faktisk ikke. Jeg troede, at et flertal ville bakke projektet op«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden