Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lasse Kofod (arkiv)
Foto: Lasse Kofod (arkiv)

Akademikernes A-kasse er landets største med cirka 230.000 medlemmer - blandt andet 25.000 studerende fra universiteter og højere læreanstalter.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaos i landets største a-kasse: Hele formandskabet trækker sig, og ledelsen fratræder

Der er gang i den i Akademikernes A-kasse, som indkalder til ekstraordinært repræsentantskabsmøde 4. januar.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formanden for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau, og to næstformænd trækker sig den 4. januar.

Det oplyser a-kassen i en pressemeddelelse.

Det vil ske på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Her vil formandskabet trække sig, så der kan vælges en ny formand.

»En samlet bestyrelse i AKA takker formandskabet bestående af Allan Luplau (formand), Bolette Sillassen og Ole Helby (næstformænd) for en flot indsats for AKA«, skiver a-kassen i meddelelsen.

Desuden har den konstituerede direktør, Britt Dyg Haun, og sekretariatschef Line Verbik Byriel allerede mandag fratrådt deres stillinger. Det sker ifølge a-kassen »efter gensidig aftale med bestyrelsen«.

A-kassen skriver, at fratrædelsen skyldes »det pres, de har været under, kombineret med et behov for ledelsesmæssigt at give AKA en frisk start«.

Vicedirektør Mette Gregersen konstitueres som administrerende direktør frem til ansættelsen af en ny administrerende direktør, oplyser a-kassen.

Flere måneders turbulens

Fratrædelserne kommer efter flere måneders turbulens i a-kassen i kølvandet på, at a-kassen i september besluttede at fyre den daværende administrerende direktør, Michael Valentin.

Ifølge Ekstra Bladet er den tidligere direktør to gange blevet meldt til politiet.

Blandt andet er der beskyldninger om betalte middage i hans private villa på Frederiksberg og en privat fødselsdagsfest i landets største a-kasses lokaler.

Desuden beskyldes Michael Valentin for at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra ham, men han har over for Ekstra Bladet før afvist at have gjort noget kriminelt. Han har også afvist, at a-kassen har betalt for mad, servering eller vin ved private arrangementer.

A-kassen oplyser, at den blev opmærksom på en række forhold omkring hans dispositioner og ledelse i a-kassen.

Derfor bad Akademikernes A-kasse sit revisionsfirma om at gennemgå alle forhold omkring Michael Valentins økonomiske dispositioner i a-kassen.

Desuden blev der igangsat en ekstern advokatundersøgelse.

»I den over 100 sider lange advokatundersøgelse lyder konklusionen, at hverken bestyrelsen, formandskabet eller den tilbageværende ledelse kan drages til ansvar for de forhold, som førte til afskedigelsen af den tidligere direktør«, skiver a-kassen i sin pressemeddelelse.

På baggrund af undersøgelsen har a-kassen iværksat »nødvendige juridiske skridt« mod Michael Valentin. Den kommer dog ikke ind på hvilke, da det ifølge a-kassen ikke er lovligt at offentliggøre.

A-kassen skriver, at hverken Mette Gregersen, Britt Dyg Haun eller Line Verbik Byriel er en del af den sag, som nu får et juridisk efterspil.

Akademikernes A-kasse skriver, at sagen har ført til selvransagelse i organisationen på alle niveauer. På baggrund af advokatundersøgelsen er det blandt andet besluttet at indføre en whistleblowerordning.

Foruden a-kassens undersøgelser har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering iværksat en tilsynsundersøgelse om afskedigelsen af Michael Valentin.

Akademikernes A-kasses pressekontakt oplyser, at bestyrelsen ikke ønsker at kommentere yderligere end pressemeddelelsen.


Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden