Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Thomas F. Borgen troede at han kunne blive siddende som administrerende direktør for Danske Bank, til bestyrelsen i ro og orden havde fundet hans afløser – og bankens bestyrelse forestillede sig det samme. Men Borgens ansvar for at hvidvask af lyssky russiske formuer i bankens filial i Estland ikke blev stoppet er så langvarigt og iøjnefaldende, at han måtte forlade posten kort efter at bankens egen undersøgelse havde afsløret, at hvidvasksagen var cirka 30 gange større end antaget. Sagen fylder så meget i danskernes bevidsthed, at Dansk Sprognævn kårede ’hvidvask’ som ’Årets Ord 2018’.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

John Hansen ser tilbage på 2018 i dette essay: Bankchefer kørte på ulovligt præstationsfremmende midler

Hvorfor blev det netop i dette efterår, de store banker måtte stille op til offentlige klø og ydmygelse, og hoveder kom til at rulle? Politikens John Hansen har i mange år udforsket finansverdenens mørke sider og forsøger her at besvare spørgsmålet: Hvad er ligheden mellem bankverdenen og professionel cykelsport?

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er altid blevet talt om doping i professionel cykelsport, men under Tour de France i 1998 gik der hul på bylden, og betændelsen væltede ud. Ulovlige medikamenter, ampuller og kanyler blev fundet ved razziaer i holdenes biler og på rytternes hotelværelser.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts