Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

CBS-leder føler sig misforstået i sag om højskolesang

Mads Mordhorst fra CBS, der undskyldte for sang, mener, at han er blevet tolket for skarpt i artikel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har onsdag vakt stor debat, at en leder på CBS undskyldte over for en forsker, at sangen ”Den danske sang er en ung blond pige” blev sunget til et internt møde.

Forskeren opfattede sangen som ekskluderende på grund af den beskrivelse af den danske sang om en ung blond pige.

Episoden er beskrevet af Kristeligt Dagblad, der også citerer Mads Mordhorst for, at sangen nok ikke vil blive sunget igen.

»Jeg er i dag blevet interviewet til Kristeligt Dagblad og det har ført til en artikel, som er blevet voldsomt vinklet«.

»Jeg kan se, at jeg her er blevet tolket ind i en identitetspolitisk ramme, som jeg ikke deler«, skriver Mads Mordhorst, viceinstitutleder på CBS, på Facebook.

Alle citater til tjek inden publicering

Kristelig Dagblad oplyser, at Mads Mordhorst har fået alle citater til gennemsyn inden publicering.

Historien har fået en lang række politikere til tasterne på sociale medier, hvor både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har ytret deres uenighed i udsagnene.

Ifølge Mads Mordhorst, der oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer ud over sit opslag på Facebook, var episoden dog uden dramatik.

»Episoden, som artiklen bygger på, ligger næsten to år tilbage, og var en konkret episode«.

»Efterfølgende talte vi om den, og der var ikke nogen, hverken blandt de ansatte eller i ledelsen, som var af den opfattelse, at den skulle føre til ændringer i forhold til regler eller andet«.

»Modsat af hvad Kristeligt Dagblad skriver, førte den netop ikke til en æreskrænkelsessag«, skriver Mads Mordhorst på det sociale medie.

Han understreger efterfølgende, at »et universitet er et sted, hvor der skal være højt til loftet, frie meningsudvekslinger og så få regler som mulig«.

Kristelig Dagblads artikel skriver ikke ordet 'æreskrænkelsesag' men skriver 'krænkelsessag'.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden