0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lalandia 3 skal ligge på den jyske vestkyst

En politisk aftale om sommerhusgrunde har ryddet vejen for, at Nordens største badeland og flere hundrede feriehuse kan bygges i Søndervig. Badelandet skal drives af samme selskab som de to andre Lalandiaer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Keld Hansen viste i sommer Politiken rundt på det areal, hvor Søndervig Feriepark skal bygges.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om tre år kan Nordeuropas største badeland, Lalandia 3, slå dørene op for publikum i Søndervig ved Vesterhavet, hvis den nærmere planlægning forløber, som idémanden bag projektet, Søndervigs lokale matador Keld Hansen, og hans finansielle parter, Parken Sport & Entertainment, håber.

Badelandet er en del af projektet Søndervig Feriepark, som Keld Hansen har arbejdet med i mange år, og som også omfatter ferieboliger. Han har brugt 15-18 millioner kroner på projektet, blandt andet til opkøb af jord og til de 48 huse, der allerede er bygget i området på dispensation.

Keld Hansen er meget glad for, at ferieparken omsider ser ud til at blive en realitet. Den sidste store hurdle forsvandt 19. december, da de politiske partier bag en aftale fra 2016 efter et årelangt tovtrækkeri omsider blev enige om udlægning af nye sommerhusgrunde rundtomkring i landet.

Tålmodighed belønnes

»Vi har knoklet for sagen i 12 år, men tålmodighed belønnes nogle gange«, siger Keld Hansen. Han ejer Søndervigs eneste dagligvarebutik, et Meny-supermarked, og 60-70 procent af de bygninger, der rummer de andre forretninger i Søndervig.

Søndervig Feriepark er et projekt til omkring en milliard kroner. Keld Hansen regner med selv at stille med en fjerdedel. Parken Sport & Entertainment driver de to eksisterende Lalandiaer i Rødby og Billund.

Det har i længere tid været kendt, at selskabet var interesseret i at etablere et Lalandia 3 i Danmark, men engagementet i projektet i Søndervig, blot 80 kilometer fra Lalandia i Billund, blev først offentliggjort, da det stod klart, at projektet kunne gennemføres.

»Vi kunne ikke finde en bedre partner. De har ekspertisen på området og er rigtig dygtige«, siger Keld Hansen.

Projektet lægger op til et badeland på 20.000 kvadratmeter, der vil have plads til 2.500 gæster ad gangen.

Den politiske aftale betyder, at Ringkøbing-Skjern Kommune får lov at udlægge 486 nye sommerhusgrunde. De kommer alle til at ligge i Søndervig Feriepark.