Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Juletrafikken glider dagen før dagen

Biltrafikken topper mellem klokken 11-13 søndag. Lidt snefald får ingen betydning, siger Vejdirektoratet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På lillejuleaftensdag glider juletrafikken uden problemer, og det gælder både på vejene og på skinnerne.

Det fortæller Vejdirektoratet og DSB søndag formiddag.

»Det ser rigtigt fint ud. Der er masser af plads mellem bilerne, og som ventet er der ikke de store forsinkelser op til jul«.

» Dog kan der være lidt flere biler mellem klokken 11-13 i dag søndag«, siger vagthavende Nicholas Petersson fra Vejdirektoratet.

Lørdag var den store rejsedag for de togrejsende, mens de fleste bilister kører på juleferie søndag.

Enkelte steder på Sjælland faldt der søndag morgen og formiddag sne, men det er ikke noget, der får betydning for trafikken.

»Det er allerede ved at være væk igen. Der er blevet saltet, og enkelte steder er sneryddede blevet aktiveret, men det har mest været sjap«.

»Vejene er dog lidt våde, som man skal lige være lidt forsigtig og sørge for at holde afstand«, siger Nicholas Petersson kort før klokken 11.

Ingen problemer hos DSB

Heller ikke hos DSB volder sneen problemer.

»Når man bevæger sig rundt på perronerne, skal man lige være opmærksom på, at der kan være lidt glat. Men rent trafikmæssigt er det ikke noget, der bekymrer os«, fortæller informationschef Tony Bispeskov.

Han tilføjer, at der skal frostgrader og mere sne til, før det kan give trafikale udfordringer.

Tidligere år, hvor der er faldet meget sne i juledagene, har det betydet, at mange bilister har ladet bilen stå og i stedet taget et tog.

Men på grund af den begrænsede mængde nedbør forventer man ikke, at det bliver tilfældet i år, lyder det fra Tony Bispeskov.

Fordi der er to fridage op til juleaften mandag i år, er trafikken langtfra lige så slem som normalt.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden