Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lars Just
Foto: Lars Just
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se tallet for din egen politikreds: Antallet af indbrud i dagene op til jul er tæt på halveret

Siden 2015 er antallet af anmeldelser om indbrud i dagene op til jul faldet med 45 procent.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af anmeldte indbrud i dagene omkring jul falder for tredje år i træk, viser tal fra Rigspolitiet. Fra 20. december til 25. december klokken 06.00 har politiet på landsplan modtaget 434 anmeldelser om indbrud.

Du kan se tallene for din egen politikreds her.

På få år er der tæt på at være tale om en halvering i antallet af indbrudsanmeldelser.

I Rigspolitiets nationale situations- og operationscenter (Nisoc) vurderer vagtchef Erik Skriver, at der kan være en række forklaringer på det. Ud over oplysning om forebyggelse har politiet også været operativt på banen.

»Politikredsene har op til jul kørt en række indsatser, hvor man har været ude i områder og være meget synlige og overvåge«, fortæller han.

»Og man har været ude at tage samtaler med personer, som vi tidligere har kendt for berigelseskriminalitet, op til juledagene og sige: 'Goddag, hvordan går det? Vi ved godt, I er her, og vi holder øje med jer hen over julen'«, fortæller Erik Skriver.

Da der formentlig vil løbe flere anmeldelser ind i løbet af juledag, i takt med at folk vender hjem til deres bolig, vil antallet af anmeldelser nok stige.

Men sammenligner man tallene fra 20. december til 24. december, er der et fald.

Ifølge Rigspolitiets tal er der i den periode anmeldt 388 indbrud mod 458 sidste år. Og går man tilbage til 2015, var antallet af anmeldelser helt oppe på 703. Det svarer til et fald på 45 procent.

Politiets opgørelse er baseret på anmeldelsestidspunktet - ikke på gerningstidspunktet.

For at danne et mere præcist helhedsbillede arbejder politiet derfor med en såkaldt juleperiode, som løber fra 25. december til 3. januar.

Først efter nytår vil det altså være muligt at sammenligne disse såkaldte juleperioder over de seneste år.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden