Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Samlet set ligger årets 621 juleindbrud lavere end sidste år, hvor der i samme periode kom 734 anmeldelser om gennemrodede hjem.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Julegæster er vendt hjem til 200 gennemrodede boliger

I løbet af 1. juledag har politiet fået 207 anmeldelser om indbrud. Det er helt som forventet, lyder det.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I takt med at flere familier vender hjem fra at have holdt jul hos venner eller familier rundt om i landet, stiger antallet af anmeldelser om indbrud.

Det er derfor ikke uventet, at politiet i løbet af 1. juledag fik besked om, at 207 hjem har haft ubudne gæster i løbet af julen.

Ifølge tal fra Rigspolitiet er antallet af juleindbrud på landsplan dermed løbet op i 621 fra 20. december til 26. december klokken 06.00.

»Folk er kommet hjem fra deres rejser hen over julen, så tallet er selvfølgelig steget i forhold til i går, hvor der blev anmeldt godt 100 indbrud, siger vagtchef Erik Skriver fra Rigspolitiets nationale situations- og operationscenter (Nisoc). I forhold til de sidste fire år er det fuldstændig sammenligneligt. Derfor er der ikke noget, der overrasker os i tallene«, siger han.

Forventer fald de næste dage

Når Erik Skriver tager et kig i sin vejledende krystalkugle i form af statistikkerne, er forventningen, at antallet af anmeldelser vil tage et dyk i de kommende dage.

»Der var et markant fald både den 26. december i forhold til 1. juledag og så igen fra den 26. til 27. december sidste år. Så hvis vi skal tro på statistikken, så burde der ske et fald. Det er i hvert fald sket de seneste fire år«, siger han.

Samlet set ligger årets juleindbrud lavere end sidste år, hvor der i samme periode kom 734 anmeldelser om gennemrodede hjem.

»Ethvert indbrud er jo et indbrud for meget. Men sammenlignet med tal fra 2017, der var et fint år, ligger vi på samme niveau i år. I forhold til rædselsåret 2015 ligger vi heldigvis stadig meget, meget langt under«, siger Erik Skriver.

Dobbelt så mange indbrud i 2015

I 2015 lå niveauet for indbrud i julen cirka dobbelt så højt som i år.

Politiets opgørelse er baseret på anmeldelsestidspunktet - ikke på gerningstidspunktet.

For at danne et mere præcist helhedsbillede arbejder politiet derfor med en såkaldt juleperiode, som løber fra 25. december til 3. januar.

Først efter nytår vil det altså være muligt at sammenligne disse såkaldte juleperioder over de seneste år.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden