Her er fem nedslag i Lars Løkkes politiske sæson

Ja, det nye kalenderår byder på folketingsvalg. Og ja, der er sågar også valg til EU-Parlamentet. Og så bliver det jo næppe større. Men inden da skal regeringen tage livtag med en række konkrete opgaver, der berører alt fra sygehuse over bilparken til skolebørn.

Danmark
FOR ABONNENTER

Det helt store punkt på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) dagsorden for politiske tiltag i 2019 tegner til at blive den længe varslede sundhedsreform. Det kan indebære en nedlæggelse af de fem regionsråd og dermed en fyreseddel til de 205 folkevalgte. Det har længe været et ønske hos alle andre partier i blå blok end Venstre. I sin tale ved Folketingets åbning talte statsministeren om 21 nye sundhedsfællesskaber bygget op omkring ét af de nuværende akutsygehuse. En central tanke hos Lars Løkke er bedre samarbejde mellem egen læge, sygehus og kommune fra patientens første kontakt med sundhedsvæsenet, til vedkommende for eksempel går til genoptræning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce