Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kilde: DR Nyheder

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Togturen over Storebælt er endt tragisk: Ulykken har kostet 6 døde, 16 kvæstede

Politiet har nu opgjort antallet af ofre for morgenens dødsulykke.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

16 er kommet til skade ved ulykken på Storebæltsbroen. 14 af dem har fået lettere kvæstelser, mens 2 er lidt sværere kvæstet. Ingen af dem er imidlertid i livsfare.

De uskadte og de sårede passagerer er nu alle væk fra toget, og de tilskadekomne er i behandling på sygehuset. Det er fortsat ikke muligt at sige noget konkret om de omkomne.

Det meddeler Fyns Politi, der samtidig opgør antallet af dødsofre til 6 personer.

Det er opgørelsen af følgerne af onsdag morgens voldsomme ulykke på lavbroen ud for Nyborg, sådan som den opgøres af Fyns Politi.

Den skete pludselig og uden varsel, netop som IC4-toget kom kørende på broen og pludselig blev ramt noget fra et forbikørende godstog - muligvis en vogn, der væltede af godstoget.

»Pludselig begyndte toget at ryste for fuld skrue. Jeg så ud af vinduet, hvor gnister sprang op fra siderne af toget. Og så begyndte alle ruder at springe, mens glasskårene fløj ind på os, og loftpanelerne slog sig løs. Og så blev alt sort«, siger et vidne til Politiken.

Voldsomme ødelæggelser

Han beskriver sin togvogn, den miderste, som totalskadet. Men i vognen foran var det værre. Han og andre måtte bryde døren op for at komme ind og hjælpe kvæstede medpassagerer.

De måtte træde over mennesker, der havde mistet livet ved den voldsomme ulykke, for at komme frem til de sårede.

Ulykken fik myndighederne til at slå storalarm og sende et stort antal redningskøretøjer med blandt andet frigørelsesmateriel frem til lavbroen.

Samtidig blev der indrettet et krisecenter i Nyborg Idrætscenter, som tog imod de tilskadekomne, der kunne bringes ind fra toget.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden