0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Statens kriseberedskab er aktiveret efter togulykke og varslet stormflod

Staten aktiverer sit krisestyringshold efter togulykke på Storebæltsbroen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Robert Wengler/Ritzau Scanpix
Foto: Robert Wengler/Ritzau Scanpix

Politidirektør Arne Gram (briller) og chef politi inspektør Lars Bramhøj fra Fyns Politi holdt pressemøde om togulykkenk tidligere på formiddagen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klokken 11 i dag afholdt National Operativ Stab (NOST), der er statens krisestyringsorgan, møde i Ejby uden for København. Årsagen er onsdagens voldsomme togulykke og forhøjet vandstand som følge af dårligt vejr. Det oplyser stabschef Per Jensen.

Onsdag morgen skete der en voldsom togulykke på Storebæltsbroen, da et passagertog blev ramt af dele af et godstog. Ifølge DSB har ulykken kostet seks mennesker livet.

Samtidig er der varslet stormflod i den sydlige del af Danmark omkring Lolland, Falster, Det Sydfynske Øhav og Lillebælt.

»I forbindelse med de to hændelser - togulykken og forhøjet vandstand - har National Operativ Stab indkaldt de nationale beredskabsmyndigheder til et møde, og vi er gået i operationsberedskab for at håndtere situationen på kort og langt sigt, siger stabschef Per Jensen.

National Operativ Stab, NOST, er en del af regeringens krisestyring og aktiveres ved større kriser og katastrofer. I gruppen sidder PET, Forsvarets Efterretningstjeneste, Værnsfælles Forsvarskommando, Beredskabsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Udenrigsministeriet.

Om nødvendigt kan andre myndigheder indkaldes, hvis det skønnes nødvendigt.

NOST’ens opgave er at sikre, at myndighederne har fælles overblik, arbejder ud fra en fælles strategi og prioriterer ressourcerne bedst muligt. De enkelte sektormyndigheder har dog stadig ansvaret for deres eget område.

Der arbejdes med tre beredskabsgrader i NOST.

Ved ’Informationsberedskab’ varsles myndigheder om, at der kan blive behov for at samles og gennemgå de grundlæggende procedurer.

Ved ’Stabsberedskab’ skal myndighederne være klar til at møde i Ejby inden for en time.

Ved ’ Operationsberedskab’ aktiveres staben. Alle myndigheder skal hurtigst mulige give møde i Ejby.

NOST er aktuelt i operationsberedskab og i færd med at lægge en strategi. Staben har en kommunikationsafdeling, som løbende formidler information til medierne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter