Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Boligforening ønsker videoovervågning i boligområder

Boligforeningen AAB vil mindske kriminalitet og øge trygheden hos beboere med videoovervågning i boligområder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligforeningen AAB ønsker, at kunne opsætte videoovervågning på fællesarealer uden at skulle søge tilladelse hos politiet.

Det siger Christian Høgsbro, administrerende direktør hos boligforeningen AAB.

»Vi oplever, at videoovervågning kan være med til at opklare og forhindre kriminalitet i vores boligområder«, siger Christian Høgsbro.

Den administrerende direktør oplyser, at boligområdet Vejleåparken i Ishøj på den københavnske vestegn den seneste tid har været plaget af en række bilafbrændinger.

Boligforeningen er utilfreds med, at den, som reglerne er nu, ikke kan opsætte videoovervågning uden tilladelse.

I dag er reglerne sådan, at politiet kan sætte overvågning op på gader og stræder, hvis de mener, at der er en politifaglig grund til det. Blandt andet hvis der er mange tilfælde af vold i et område.

Hos Dansk Folkeparti støtter man op om boligforeningens ønske.

»Jeg synes, at det er helt rimeligt, at boligforeningerne får en mulighed for at opsætte videoovervågning, hvis de vil finansiere det selv, og det lever op til de regler, der er om datasikkerhed«, siger Peter Kofod, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Regeringen har i disse dage et nyt lovforslag om videoovervågning i høring.

Ifølge lovforslaget skal politiet fremover kunne overtage tv-kameraer hos private erhvervsdrivende. Desuden skal private i højere grad kunne søge om at sætte overvågning op.

Dansk Folkeparti mener dog ikke, at lovforslaget er vidtgående nok. Partiet ønsker, at det også skal være op til kommunerne selv at opsætte videoovervågning.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden