Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Transportvirksomhed må igen køre med sættevogne efter togulykke

Tidligere på ugen forbød transportmyndighederne brugen af sættevogne monteret på såkaldte lommevogne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har fredag givet Hector Rail AB tilladelse til at genoptage brugen af sættevogne læsset på lommevogne. Det oplyser styrelsen.

Tidligere på ugen forbød transportmyndighederne med øjeblikkelig virkning brug af sættevogne monteret på såkaldte lommevogne efter en togulykke på Storebæltsbroen, der kostede otte personer livet.

Virksomheden modtager tilladelsen, efter at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget det nødvendige materiale fra virksomheden, blandt andet i form af dokumentation for en kontrolprocedure, så fastlåsningsmekanismen er sikret på forsvarlig vis.

Styrelsen noterer med tilfredshed, at det er muligt at kontrollere, om fastlåsningsmekanismen virker efter hensigten, at metoden er mulig at anvende i praksis og endelig, at den vejledning, som virksomhedens medarbejdere arbejder ud fra, forekommer godt illustreret og forståelig.

De skærpede vilkår for godstogenes fart i forhold til vindforholdene opretholdes stadig.

ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden