Poul Winckler ses her efter det snævre ja til mæglingsforslaget i 2002.
Foto: Finn Frandsen

Poul Winckler ses her efter det snævre ja til mæglingsforslaget i 2002.

Danmark

Tidligere FOA-formand Poul Winckler er død

Forbundsformand i FOA kalder Poul Winckler »et billede på den danske model«. Han blev 81 år.

Danmark

Fagforbundet FOA's første formand, Poul Winckler, er søndag afgået ved døden.

Det skriver FOA i en pressemeddelelse.

Forbundsformand Mona Striib hylder i pressemeddelelsen den tidligere FOA-formand, der blev 81 år. Hun siger, at FOA først og fremmest vil huske Winckler som en fremragende forhandler:

»Han var et billede på den danske model, når den er bedst. Altid med fokus på helheden - og altid med en hensigt om at balancere tingene, så både små og store grupper kunne se sit aftryk i de fælles løsninger«.

Han bliver beskrevet som drivkraften bag etableringen af flere social- og sundhedsuddannelser, der blev grundlagt i starten af 90'erne.

Samtidig forbedrede han pensionsindbetalingerne og barselsreglerne på det offentlige arbejdsmarked.

»Det er en af dansk fagbevægelses historiske skikkelser, der i dag ikke er her mere. FOA skylder Poul Winckler en meget stor tak. Æret været hans minde«, siger hun.

Winckler, der var uddannet portør, blev som 43-årig valgt til formand for Dansk Kommunal Arbejderforbund, som han i 1993 fik fusioneret med Husligt Arbejderforbund.

Fusionen kom til at hedde FOA, og Winckler var formand, til han som 65-årig faldt for aldersgrænsen i 2002. Han nåede altså i alt 22 år som formand.

Sideløbende med fagforeningsarbejdet sad han fra 1997-2001 i byrådet for Socialdemokratiet i Farum. I de senere år engagerede han sig i det lokale kirkeliv.

FOA er Danmarks tredje største fagforbund med cirka 180.000 medlemmer. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden