Hvem er den ældre, gråhårede herre? Genbrugsbutik finder stort pengebeløb i en pose med garn

5. januar afleverede en mand en pose med penge til en genbrugsbutik på Stevns. Ham leder politiet efter.

Danmark

En genbrugsbutik på Stevns leder stadig efter ejeren til den mindre formue, der forleden blev afleveret i en pose med garn.

Det oplyser genbrugskonsulent Finn Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp i Syd- og Vestsjælland, der samarbejder med Midt- og Vestsjællands Politi.

»Vi har overvågningsvideo af den mand, der afleverede pengene, så vi håber, at vi kan komme i kontakt med ham«, siger Finn Sørensen.

Det var lørdag den 5. januar, at manden afleverede posen i butikken i Store Heddinge på Stevns. Han beskrives som en ældre og gråhåret herre. Han var iført blåt tøj.

Folkekirkens Nødhjælp har fået at vide af politiet, at pengebeløbets størrelse ikke skal ud. Men ifølge Finn Sørensen er der tale om et større femcifret beløb.

Hos Folkekirkens Nødhjælp er man altid glad for donationer. Men i denne sammenhæng ved man ikke helt, hvad der er op og ned.

»Vi er meget interesserede i at finde manden. For hvis pengene endte i posen ved en fejl, skal han jo have dem tilbage igen«, siger Finn Sørensen.

Hvis pengene omvendt er tænkt som en donation, er det også problematisk. For Folkekirkens Nødhjælp må ikke tage imod donationer på den måde. Pengene tilfalder i stedet statskassen.

Hjælperne i butikken var pænt oppe at køre

Finn Sørensen har talt med hjælperne i butikken, som fandt pengene sammen med strikketøjet.

»Det var et pænt stort beløb, så de var oppe at køre, men også meget i tvivl om, hvad de skulle gøre, så vi kontaktede politiet«, siger han.

Han fortæller, at det er usædvanligt, at genbrugsbutikker får indleveret så store pengebeløb.

»Det hører til sjældenhederne, men der sker jævnligt, at vi får smykker og den slags. Af og til gemmer der sig også gamle våben«, siger han.

Det vil genbrugsbutikkerne gerne være foruden, så Finn Sørensen opfordrer folk til at tjekke poserne ordentligt igennem, inden man afleverer effekter til butikkerne.

Hvis man har oplysninger om pengene i posen med strikketøjet, kan politiet kontaktes på telefon 114.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce