Hjemmehjælpervikar fængslet for at voldtage hjerneskadet kvinde

31-årig mand er varetægtsfængslet i 13 dage sigtet for at have voldtaget delvis lam kvinde.

Danmark

En 31-årig hjemmehjælpervikar er ved Retten i Hillerød blevet varetægtsfængslet i 13 dage.

Han er sigtet for at have voldtaget en 49-årig kvinde, som er hjerneskadet og delvis lam.

Anklager Michael Qvist oplyser, at grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Det er derfor ikke mange af sagens oplysninger eller beviser, der er tilgængelig for offentligheden.

Den 31-årige sosu-assistent blev allerede i december sigtet i sagen, men ved dette grundlovsforhør lod dommeren manden gå.

Onsdag forsøgte anklagemyndigheden dog igen at få manden varetægtsfængslet. Og denne gang altså med succes.

»Vi har efterfølgende fået nogle tekniske erklæringer, som efter vores opfattelse fortæller en anden historie, end den han (den sigtede, red.) fortalte ved grundlovsforhøret i december«, siger Michael Qvist.

Den 49-årige kvinde lider af afasi. Det betyder, at hun er hjerneskadet og har svært ved at kommunikere, da det ved afasi er det sproglige center i hjernen, der er blevet skadet.

Derfor er kvinden blevet videoafhørt af politiet.

Afhøring på video bliver som udgangspunkt benyttet, når børn skal afhøres i sager.

Voldtægten af kvinden skete ifølge sigtelsen i begyndelsen af december, da manden angiveligt låste sig ind i kvindens lejlighed midt på dagen og voldtog hende.

Det var en medarbejder i Hillerød Kommune, som slog alarm om den mulige forbrydelse. Siden meldte kommunen sagen til politiet.

Den 31-årige mand arbejdede for kommunens hjemmepleje via et vikarbureau. Han nægter sig skyldig.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce