Politi opgiver sag: Lig af spædbarn kan være 80 år gammelt

Eksperter vurderer, at spædbarn fundet på Frederiksberg-loft stammer fra et tidspunkt mellem 1938 og 1954.

Danmark

Det bliver efter alt at dømme aldrig opklaret, hvem der for mange år siden efterlod liget af et barn på loftet af en ejendom på Frederiksberg.

Fredag oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet, at efterforskningen af sagen indstilles, efter at håndværkere i august sidste år pludselig stødte på et lille skelet i ejendommen på Prinsesse Maries Allé.

Beslutningen om at opgive sagen skyldes blandt andet, at der tilsyneladende er tale om et meget gammelt skelet. Vurderingen går på, at det er tilbage fra en periode, der ligger mellem 1938 og 1954.

Det har imidlertid ikke været muligt at identificere barnet. På samme måde har man heller ikke formået at identificere personer, der kan have placeret barnet på loftet, eller som i øvrigt har viden om barnet.

Politiet oplyser til Ekstra Bladet, at der ikke er fundet tegn på vold eller sygdom, og at dødsårsagen ikke kan fastslås. Det er således ikke muligt at afklare, om barnet er afgået ved døden som følge af en forbrydelse.

Barnet havde en alder svarende til cirka 39.-40. fosteruge og har altså været nyfødt. Men om det har været i live ved fødslen eller har været dødfødt, vides ikke. Skelettet lå i en lille papkasse, hvor der også lå noget papir i.

Politiet har prøvet at komme mysteriet om skelettet lidt nærmere ved også at forsøge afhøringer af personer, der tidligere har boet i ejendommen, men det har ikke ført til noget.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce