Der kommer til at gå lidt tid endnu, før vi oplever varmere temperaturer. (Arkiv)
Foto: Martin Lehmann

Der kommer til at gå lidt tid endnu, før vi oplever varmere temperaturer. (Arkiv)

Danmark

Vinter i Danmark: Kulden fortsætter

Koldere vejr på vej mod Danmark, og det bliver ifølge DMI en kold januar og februar, som danskerne går i møde.

Danmark

Vinteren er for alvor ved at bide sig fast i hele landet.

Det var weekendens udbredte nattefrost og mandagens snebyger allerede de første spæde tegn på. Og vi har ifølge DMI mere kulde i vente, så der er ingen grund til at hænge vintertøjet tilbage i skabet allerede nu.

Nye prognoser fra DMI tyder på, at der vil komme en længerevarende kuldeperiode, takket være en kold luft, som strømmer ind over landet fra Østeuropa, og resten af januar og februar måned kommer derfor til at blive temmelig vinterlig og et par grader koldere end normalt.

Temperaturne kommer gennemsnitligt til at ligge omkring frysepunktet, mens det om natten bliver ned til 5 graders frost. Steder, hvor der ligger sne, kan få helt ned til minus 10 grader, hvis det vejret er klart om natten.

En lille snemand i vinterferien

Når skolerne holder vinterferie i uge 6 og 7 skal man huske det varme tøj, hvis man skal have børnene med til udendørsaktiviteter.

Hvor meget sne, der kommer, og hvor lang tid, den bliver liggende, er dog fortsat uklart og kan ifølge DMI først forudsiges op mod en uges tid, før det sker.

Der kan sagtens komme en omgang sne til hele landet, men en del vil nok smelte væk relativt hurtigt, så hvis man har planer om at bygge snemænd, skal man være hurtigt ude.

Kigger man helt frem til marts måned, vil man ifølge prognosen heller næppe kunne forvente sig noget markant varmere forårsvejr, i hvert fald ikke i den første halvdel af måneden.

Det skyldes, at farvandene omkring Danmark er blevet kølet ned, og derfor vil holde temperaturen nede. Også selv om dagene bliver længere, og solen derfor vil kunne bløde lidt op på kulden og hurtigere smelte den sne, som måtte komme.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce