Foto: Finn Frandsen

Danmark

54 passagerer fra ulykkestog vil møde deres reddere

I forlængelse af dødsulykke på Storebælt vil myndigheder forklare ofre og pårørende om forløbet.

Danmark

Passagerer fra togulykken på Storebælt 2. januar får torsdag mulighed for at stille spørgsmål til de myndigheder, der var involveret i redningsarbejdet.

Ifølge Fyns Politi har i alt 91 personer meldt sig til mødet. De 54 er passagerer, mens de øvrige er ledsagere til passagererne.

»I respekt og af hensyn til passagerne er der tale om et lukket møde, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Efter mødet vil der torsdag klokken 15 blive afholdt et kort pressemøde på Hotel Nyborg Strand.

Her vil politidirektør Arne Gram fortælle om, hvordan mødet med passagererne er forløbet, og hvad formålet med mødet har været. Til stede vil også være repræsentanter fra de øvrige involverede myndigheder.

Ud over mødet med de overlevende har Fyns Politi tilrettelagt et møde for pårørende til de otte personer, der omkom i ulykken.

Af hensyn til de pårørende, vil der ikke blive meldt noget ud om hverken tid eller sted for dette møde.

Togulykken skete tidligt om morgenen 2. januar, da en sættevogn med ølkasser rev sig løs fra et godstog og ramte et modkørende passagertog. Ud over de otte dræbte blev 16 personer kvæstet.

De dræbte tæller fem kvinder og tre mænd i alderen 27-60 år. Fem af dem kom fra Fyn, en fra Københavnsområdet, en fra Aarhus og en fra Grønland.

Ingen af de omkomne var i familie med hinanden.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce