0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På to dage fik både København og Aabenraa et rap over fingrene af ombudsmanden

Ombudsmanden har allerede to gange i 2019 fundet anledning til at kritisere sager, der omhandler offentligt ansattes ytringsfrihed.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Frank Jensen kaldte lækage for »fuldstændig uacceptabel«.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nok de færreste, der har glemt, hvordan en grådkvalt og tydeligt påvirket Anna Mee Allerslev (R) foran snurrende kamera annoncerede, at hun grundet den såkaldte bryllupssag så sig nødsaget til at gå af som teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Den tidligere borgmester kom i mediernes søgelys, fordi hun gratis lejede rådhushallen på Københavns Rådhus til sin bryllupsreception. Skatteeksperter vurderede, at værdien af lokalelånet er 65.000 kroner. Lokalet må ikke normalt udlejes til medlemmer af Borgerrepræsentationen til private arrangementer.

Det havde dog alligevel været en praksis i kommunen, at politikerne fik lov til at bruge lokalerne, hvis de stod ledige.

Når ombudsmanden efterfølgende valgte at gå ind i sagen, handlede det i midlertidigt om, at en eller flere medarbejdere på rådhuset havde videregivet oplysninger til B.T. om sagen, hvilket de efterfølgende blev skældt kollektivt ud for af kommunens ledelse.

Kommunens medarbejdere var blevet kaldt sammen og havde fået at vide, at videregivelsen af dokumentet var »fuldstændig uacceptabel«.

Men i går, torsdag, slog ombudsmanden fast, at det hverken var ulovligt eller uacceptabelt, hvis en af kommunens ansatte gav pressen et internt arbejdsdokument om Anna Mees bryllupsreception.

Ombudsmanden har desuden offentliggjort en korrespondance mellem ham selv og Københavns Kommune, hvoraf det fremgår, at man på rådhuset har overvejet, om de gjorde brug af den rigtige taktik.

Derfor skriver ombudsmanden i sin afgørelse:

»Jeg forstår, at kommunen fremadrettet vil administrere i overensstemmelse med de nævnte tilkendegivelser. I den forbindelse er det efter min opfattelse væsentligt, at den foreliggende sag har givet Københavns Kommune anledning til skærpet fokus på retstilstanden på området«.

De to tilli