0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cathrine Ertmann
Foto: Cathrine Ertmann

Alma blev født i 23. graviditetsuge. På grund af en alvorlig misdannelse, blev graviditeten afbrudt.

Ina og Jonas ventede et misdannet barn: »At tage sit barns liv ændrer på ens indre kode«

Ina og Jonas tog den tunge beslutning at afbryde graviditeten i 23. graviditetsuge. Pigen, som de ventede, havde en alvorlig misdannelse. At have truffet det valg er ikke noget, man kommer igennem. Det er noget, man lever og ånder med, fortæller Ina.

FOR ABONNENTER

Ina sendte sin mand, Jonas, og sin storesøster, Dorthe, i forvejen med retning mod barselsafsnittet. Hun havde brug for at være alene. Bare et øjeblik. Alene med sine tanker og følelser. Alene med sin datter, som hun bar inde i maven. Med tunge skridt bevægede hun sig op ad trappen. Hun kunne mærke, at Alma sparkede og tænkte på, at det lille menneske ikke vidste, hvad der snart kom til at ske.

»Undskyld, undskyld, undskyld, undskyld, Alma«, sagde Ina, i takt med at hun nærmede sig afsnittet og den stue, hvor hun, godt halvvejs i graviditeten, lige om lidt skulle føde Alma. Ikke for at leve. Men for at dø. For at blive skånet for de lidelser, som livet formentlig ville byde hende.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce